Byrådet: Sygeplejeskolen skal blive i Sønderborg

20. februar 2014 Politik

Pressemeddelelse:

Sønderborg Byråd har nu afleveret sit indlæg i debatten om den fremtidige placering af sygeplejerskeuddannelsen. Svaret er sendt til udbyder af uddannelsen UC Syddanmark, som i et brev 17. januar bad om input til UC Syddanmarks bestyrelse forud for beslutningen om den fremtidige placering for Sygeplejerskeskolen.

Borgmester Erik Lauritzen - og resten af Byrådet - vil have Sygeplejeskolen ind i Alsion.

Borgmester Erik Lauritzen – og resten af Byrådet – vil have Sygeplejeskolen ind i Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samlede svar er en rapport på mere end 20 sider, hvor Sønderborg Byråd dokumenterer, at placeringen ved Alsion i Sønderborg er den rigtige løsning. En løsning der klart bedst lever op til de krav og kriterier, som UC Syddanmark opstiller. Derfor mener borgmester Erik Lauritzen, at sygeplejerskeuddannelsen også i fremtiden naturligt hører hjemme i Sønderborg.

– Vi har gennemgået oplægget fra UC Syddanmark med en tættekam og fundet dokumentation for, at Sygeplejerskeskolen selvfølgelig ligger bedst i Sønderborg, hvor den kan flytte ind i det stærke uddannelsesmiljø, vi allerede har på Alsion. Her kan man opfylde alle de krav, som både ministeriet, UC Syddanmarks bestyrelse og de studerende selv stiller til en fremsynet professionsbacheloruddannelse af høj kvalitet og på en økonomisk forsvarlig måde. På Alsion er der samtidig helt særlige muligheder for et tvær- og flerfagligt samarbejde med Syddansk Universitets uddannelser, som man under ingen omstændigheder kan matche med en løsning i Aabenraa. En mulighed der ligger helt i tråd med UC Syddanmarks egen campusstrategi, hvor man som i Esbjerg flytter sammen med SDU’s uddannelser i et fælles campus,” forklarer han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg er uddannelsesby nr. 1

Som det fremgår af svaret er det Sønderborg Byråds opfattelse, at invitationen til dialog fra UC Syddanmark i sig selv indeholdt mange fejlagtige formodninger og antagelser, der alle argumenterende for løsningen i Aabenraa. Den overbevisning håber borgmesteren med byrådets modsvar nu vil ændre sig. alsion

Artiklen fortsætter under annoncen

– De fleste af de antagelser, som allerede syntes at være ophøjet til konklusioner i UC Syddanmarks invitation til dialog, har vi haft overordentligt svært ved at genkende her i Sønderborg. Det gælder især påstandene om, at de tværfaglige muligheder, rekrutteringspotentialet og tilknytningen til forsknings- og udviklingsområdet skulle tale til fordel for en beliggenhed i Aabenraa. Disse påstande er fejlagtige, for faktisk forholder det sig lige omvendt. Det gør vi grundigt opmærksom på i vores svar til UC Syddanmark. Unge i dag vælger uddannelse ud fra, hvor de finder det bedste uddannelsesmiljø, og der er ingen tvivl om, at vi i Sønderborg er Syddanmarks uddannelsesby nr. 1, så målet for alle må være at styrke Sønderborg som landsdelens uddannelsescentrum,” fastslår Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Byråds svar til UC Syddanmark er et åbent brev og kan læses på www.sonderborgkommune.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2021 Erhverv, Sydals

Als Pølser åbner ishus på Høruphav Havn

17. maj 2021 Erhverv

En havn uden et ishus er næsten utænkeligt, men sådan har det altid været på Høruphav Havn, men fra på søndag, kan der købes is, grillmad og kaffe, når ’Als Pølser & Isbar’ slår skodderne op. Det oplyser bestyrelsesformand Erling Høi-Nielsen i en skrivelse til medlemmerne af Høruphav Havn og Brolaug. ”Det er med stor […]

Læs mere...