Byrådets visions-seminar sætter kursen til fremtiden

28. marts 2014 Politik

Pressemeddelelse:

Mange gode debatter, mange spændende ideer og store ambitioner for Sønderborgs fremtid. Sådan kan man sammenfatte det visionsseminar, som byrådet torsdag og fredag havde på Ecco Conference Center i Tønder.

På seminaret tilkendegav byrådet blandt andet, at man fortsat ser Project Zero og Byens Havn som to af de ”fyrtårne”, som man vil satse på. Byrådet ønskede også et øget fokus på turismen, med særlig fokus på Sønderborgs unikke, historiske og kulturelle tilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet er enige om kursen til fremtiden.

Byrådet er enige om kursen til fremtiden.

– ProjectZero har allerede sat Sønderborgs navn på verdenskortet, og med havneprojektet får vi en ny bydel, som bliver et samlingspunkt for byens borgere, de studerende og turisterne. De to projekter skal – sammen med vores unikke natur og historie – bidrage til at tiltrække endnu flere turister, nye virksomheder og flere studerende til kommunen, lyder det i en samlet udtalelse fra byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var enighed om, at den stærke platform, som Sønderborg har opbygget på grøn teknologi skal videreudvikles, ligesom der var et stærkt ønske om, at Sønderborg Kommune skal blive endnu mere attraktiv for eksisterende virksomheder og innovative iværksættere.
Ambitionen om at skabe nye arbejdspladser og vækst i kommunen fyldte meget på seminaret, ligesom det at styrke Sønderborgs brand som hele Sønderjyllands uddannelsesby blev drøftet af byrådspolitikerne.

Byrådet brugte også seminaret til at diskutere ambitioner for sundhedspolitikken, hvordan man kan styrke udviklingen af landdistrikterne, hvordan man udvikler og dyrker det aktive medborgerskab samt hvad der kan gøres for at styrke det frivillige arbejde, både i foreningslivet og borgerne imellem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen fortæller, har politisk uenigheder, så arbejder alle for Sønderborg.

Erik Lauritzen fortæller, at selvom byrådet har politiske uenigheder, så arbejder alle for Sønderborg.

– Det har været godt at have et par dage sammen, hvor vi har haft lejlighed til at sidde sammen på tværs af partierne og tage en god snak om, hvad vi drømmer om for Sønderborg Kommune. For selvom vi ikke altid er enige politisk, så står vi skulder ved skulder, når det handler om at arbejde for Sønderborg, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ambitionen med seminaret er, at der skal udarbejdes et visionsdokument, som skal være den politiske kompasnål, som byrådet skal navigere efter i denne byrådsperiode.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Erhverv, Sønderborg

Skal du med til en skøn dinnerkoncert hvor Mads Langer er på scenen?

15. august 2022 Erhverv

Lørdag den 10. september er Mads Langer på Sergenten på Sønderborg Kaserne, hvor han spiller en dinnerkoncert. Hotel Alsiks stjernekok, Jesper Koch, og hans stab byder på en tre-retters menu med buffet som hovedret, inden stjernemusikeren går på scenen. “Vi glæder os rigtigt meget til at byde gæsterne velkommen til en menu og en koncert […]

Læs mere...