Carl Holst: Positivt at DAMD-databasen slettes

29. april 2015 Politik

Ulovlige patientdata skulle være blevet slettet fra starten, mener formand for Region Syddanmark.

“Det er positivt, at de ulovligt indsamlede sundhedsoplysninger i den såkaldte DAMD-database, skal slettes, men det burde være sket for længe siden. Det mener regionsrådsformand Carl Holst.

Carl Holst mener, de ulovlige data skulle have være slettet forlængst.

Carl Holst mener, de ulovlige data skulle have være slettet forlængst.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ser det som en sejr for retssikkerheden, og så konstaterer jeg da en stille undren og ærgrelse over, at der skulle gå så lang tid, før den sejr kom, siger han til TV SYD og uddyber:

“Der er potentiale i indsamlet data. Men hvis man indsamler dem ulovligt, mister civilsamfundet respekten for brugen af data. Derfor har jeg fra starten værnet meget om, at de data skulle slettes”.

Kulturminister Marianne Jelved er tirsdag gået med til at slette ulovligt indsamlede sundhedsdata fra Dansk AlmenMedicinsk Database, DAMD. Det sker efter politisk pres fra begge sider i folketingssalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...