Claus Klaris ny formand i Sundhedsudvalget

15. oktober 2014 Politik

Efter et ekstraordinært møde i Sundhedsudvalget onsdag, er det Venstres Claus Klaris, der sidder på formandsposten. Det er Claus Klaris selv, der på vegne fa Venstre indkaldte til mødet.

Claus Klaris er formand for Sundhedsudvalget - frem til det næste ordinære byrådsmøde.

Claus Klaris er formand for Sundhedsudvalget – frem til det næste ordinære byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg kalder det for tomt, hult, politisk teater”, siger Helge Larsen til SønderborgNyt. Han fortæller videre, at Venstre ved, at borgmesteren ikke kan leve med, at der i tre sidder udvalgsformænd fra oppositionen i hele to udvalg.

Sundhedsformand Helge Larsen kalder Venstres manøvre for tomt, hult politisk teater.

Sundhedsformand Helge Larsen kalder Venstres manøvre for tomt, hult politisk teater.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Venstres Peter Hansen har forklaret, at begrundelsen for at vælte formændene i to udvalg er, at det skal få flertalsgruppen til at se det rigtige i en omkonstituering af hele byrådet. Hvis Venstre virkeligt ser den her manøvre som en invitation til samarbejde, så forstår jeg ganske enkelt ingenting”, siger den tidligere udvalgsformand.

Sven Jensen, der er manden, som sikrede oppositionen flertal i Børne- og Uddannelses- samt Sundhedsudvalget med sit skift til det liberale parti, har tidligere rost Helge Larsen for hans måde at lede Sundhedsudvalget på. Blandt andet har Helge Larsen altid tilbudt alle udvalgsmedlemmer at komme ud på vegne af udvalget, når der skulle holdes taler og indvies et eller andet forskellige steder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når jeg får formandsposten igen inden længe, så betyder det ikke, at jeg i samme øjeblik glemmer det her”, siger Helge Larsen.

Inden det næste ordinære byrådsmøde, bliver det holdt et ekstra, hvor styrelsesvedtægterne ændres – og så bliver der sikret et flertal i udvalgene, så borgmesteren igen har sine folk på formandsposterne.

Gevinsten for Venstre bliver så, at Claus Klaris og Tage Petersen, der blev Børne- og Uddannelseformand, kan hæve tre månederes formandsløn.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...