Claus Klaris ny formand i Sundhedsudvalget

15. oktober 2014 Politik

Efter et ekstraordinært møde i Sundhedsudvalget onsdag, er det Venstres Claus Klaris, der sidder på formandsposten. Det er Claus Klaris selv, der på vegne fa Venstre indkaldte til mødet.

Claus Klaris er formand for Sundhedsudvalget - frem til det næste ordinære byrådsmøde.

Claus Klaris er formand for Sundhedsudvalget – frem til det næste ordinære byrådsmøde.

“Jeg kalder det for tomt, hult, politisk teater”, siger Helge Larsen til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at Venstre ved, at borgmesteren ikke kan leve med, at der i tre sidder udvalgsformænd fra oppositionen i hele to udvalg.

Sundhedsformand Helge Larsen kalder Venstres manøvre for tomt, hult politisk teater.

Sundhedsformand Helge Larsen kalder Venstres manøvre for tomt, hult politisk teater.

“Venstres Peter Hansen har forklaret, at begrundelsen for at vælte formændene i to udvalg er, at det skal få flertalsgruppen til at se det rigtige i en omkonstituering af hele byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis Venstre virkeligt ser den her manøvre som en invitation til samarbejde, så forstår jeg ganske enkelt ingenting”, siger den tidligere udvalgsformand.

Sven Jensen, der er manden, som sikrede oppositionen flertal i Børne- og Uddannelses- samt Sundhedsudvalget med sit skift til det liberale parti, har tidligere rost Helge Larsen for hans måde at lede Sundhedsudvalget på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt andet har Helge Larsen altid tilbudt alle udvalgsmedlemmer at komme ud på vegne af udvalget, når der skulle holdes taler og indvies et eller andet forskellige steder.

“Når jeg får formandsposten igen inden længe, så betyder det ikke, at jeg i samme øjeblik glemmer det her”, siger Helge Larsen.

Inden det næste ordinære byrådsmøde, bliver det holdt et ekstra, hvor styrelsesvedtægterne ændres – og så bliver der sikret et flertal i udvalgene, så borgmesteren igen har sine folk på formandsposterne.

Gevinsten for Venstre bliver så, at Claus Klaris og Tage Petersen, der blev Børne- og Uddannelseformand, kan hæve tre månederes formandsløn.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...