Claus Klaris: Stem personligt på din favoritkandidat

15. november 2013 Uncategorized

Byrådskandidat Claus Klaris, Venstre, skriver:

Hvordan kan partierne vælge at opstille deres kandidater ved kommunalvalget?

Kandidaterne kan opstilles ved sideordnet eller partiliste opstilling.valgliste

Er kandidaterne sideordnet opstillet, tilfalder kandidatlistens mandater kandidaterne i rækkefølge efter størrelsen af deres personlige stemmetal. Kandidaten med det største antal personlige stemmer får det første mandat, kandidaten med det næststørste personlige stemmetal får det næste mandat og så fremdeles, indtil de mandater, som den pågældende kandidatliste er berettiget til, er fordelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et parti der opstiller  på partiliste, har på forhånd fastlagt rækkefølgen af alle partiets kandidater på stemmesedlen. Partistemmerne fordeles ud fra den faste rækkefølge på stemmesedlen.

Venstre opstilles ved “Sideordnet opstilling”.

Stem Personligt til kommunalvalget og regionsvalget på tirsdag.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...