Corona giver indbrudstyvene svære arbejdsvilkår

16. juli 2021 112

Politikommissær Thomas Berg fortæller, at når antallet af indbrud i andet kvartal i år er  faldet til 20, så spiller Corona en rolle.

“Folk er mere hjemme og det gør det noget sværere for indbrudstyvene. Det gælder ikke alene i Sønderborg, men i hele landet”.

Danmarks Statisk har netop offentliggjort tallene for indbrud, som er begået i det andet kvartal.

Sidste år var der i samme periode 31 indbrud indenfor Sønderborgs kommunegrænse.

“Ud over Corona-situationen, så spiller Nabohjælp også en rolle. Det viser et indbrud i nat også. Her reagerede en nabo og det opdagede indbrudstyven, som så stak af fra stedet”, siger Thomas Berg til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anderledes var det i andet kvartal 2019.

“Når der var hele 64 indbrud dengang, så skyldtes en meget aktiv gruppe kriminelle, som vi fik anholdt. De blev idømt lange fængselsstraffe og en enkelt blev også udvist”, siger Thomas Berg. Når meget aktive indbrudstyve bliver anholdt, så ses det tydeligt i statistikkerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...