Corona giver indbrudstyvene svære arbejdsvilkår

16. juli 2021 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Politikommissær Thomas Berg fortæller, at når antallet af indbrud i andet kvartal i år er  faldet til 20, så spiller Corona en rolle.

“Folk er mere hjemme og det gør det noget sværere for indbrudstyvene. Det gælder ikke alene i Sønderborg, men i hele landet”.

Danmarks Statisk har netop offentliggjort tallene for indbrud, som er begået i det andet kvartal.

Sidste år var der i samme periode 31 indbrud indenfor Sønderborgs kommunegrænse.

“Ud over Corona-situationen, så spiller Nabohjælp også en rolle. Det viser et indbrud i nat også. Her reagerede en nabo og det opdagede indbrudstyven, som så stak af fra stedet”, siger Thomas Berg til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anderledes var det i andet kvartal 2019.

“Når der var hele 64 indbrud dengang, så skyldtes en meget aktiv gruppe kriminelle, som vi fik anholdt. De blev idømt lange fængselsstraffe og en enkelt blev også udvist”, siger Thomas Berg. Når meget aktive indbrudstyve bliver anholdt, så ses det tydeligt i statistikkerne.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...