Dansk Folkeparti: Regeringen forsinker politiskole til 2019 eller måske til 2020

Arkivfoto
Arkivfoto
20. december 2016 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Beslutningen om, hvor en ny politiskole skal ligge, er udskudt til næste år.

Det var egentlig planen, at de første politielever skulle begynde deres uddannelse i det vestlige Danmark allerede i 2018.

Nu bliver det tidligst i 2019. Måske først i 2020.

Først efter nytår bliver det afgjort, om skolen skal bygges fra bunden i Herning, som regeringen vil det eller om den skal ind i allerede eksisterende lokaler, sådan som Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne foreslår.

Det er helt galt, når regeringen holder fast i noget, der ikke er flertal for – vel vidende, at det forsinker det med at få flere betjente på gaderne”, siger Jan Rytkjær Callesen fra Dansk Folkeparti til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er som om, regeringen ikke hører, når et flertal i forligskredsen siger, at der ikke skal bygges nyt, men laves en politiskole i eksisterende bygninger”, siger Jan Rytkjær Callesen fra Folketinget.

Efter et samråd om politiskolen 15. december sagde justitsminister Søren Pape Poulsen i flere tv-interviews, at regeringen ikke har flertal til en helt ny skole i Herning.

“Jeg indrømmer, at jeg jo ikke i regeringen har 90 mandater. Men jeg håber, at alle vil trække vejret og lige tænke over, hvad der er bedst for dansk politi”, sagde han til de rullende kameraer.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Dansk Folkeparti mener ifølge Jan Rytkjær Callesen, at regeringen handler arrogant i forhold til forligskredsen.