De sparede lockout-kroner skal i spil

9. september 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Dengang lærerne var lukket ude af skolerne, blev der sparet rigtigt mange lønkroner, der nu skal sættes i spil af Byrådet på det kommende møde.

Der er ønske om at bruge 3,2 millioner kroner på at indhente en del af den tabte undervisning, mens de resterende  14,7 millioner kroner kan bruges på tilløb til den nye skolereform, der blandt andet betyder tidligere start med sprogundervisning, lektiehjælp og ekstra motion.

En del af den nye skolereform betyder, at lærerne skal blive på skolen flere timer. Når der er flere lærere på arbejde, så skal der sættes flere skriveborde ind, hvor lærerne kan sidde og forberede undervisningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skønnes at to lærere kan deles om en arbejdsstation.

Et flertal af politikerne ønsker de sparede lockoutpenge over i den fælles kasse – og beder Børn- og Uddannelse om at søge dem derfra. Et mindretal bestående af Jan Rytkjær Callesen, Jørgen Jørgensen og Peter Hansen synes, at de sparede penge skal blive liggende hos Børn- og Uddannelse.

Om det så ender med at Børn- og Uddannelse skal søge Byrådet om pengene på ny eller om de blot kan hæve fra egen konto og sætte dele af reformen i gang udenom Byrådet, bliver vi klogere på efter mødet onsdag.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...