De sparede lockout-kroner skal i spil

9. september 2013 Politik

Dengang lærerne var lukket ude af skolerne, blev der sparet rigtigt mange lønkroner, der nu skal sættes i spil af Byrådet på det kommende møde.

Der er ønske om at bruge 3,2 millioner kroner på at indhente en del af den tabte undervisning, mens de resterende  14,7 millioner kroner kan bruges på tilløb til den nye skolereform, der blandt andet betyder tidligere start med sprogundervisning, lektiehjælp og ekstra motion.

En del af den nye skolereform betyder, at lærerne skal blive på skolen flere timer. Når der er flere lærere på arbejde, så skal der sættes flere skriveborde ind, hvor lærerne kan sidde og forberede undervisningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skønnes at to lærere kan deles om en arbejdsstation.

Et flertal af politikerne ønsker de sparede lockoutpenge over i den fælles kasse – og beder Børn- og Uddannelse om at søge dem derfra. Et mindretal bestående af Jan Rytkjær Callesen, Jørgen Jørgensen og Peter Hansen synes, at de sparede penge skal blive liggende hos Børn- og Uddannelse.

Om det så ender med at Børn- og Uddannelse skal søge Byrådet om pengene på ny eller om de blot kan hæve fra egen konto og sætte dele af reformen i gang udenom Byrådet, bliver vi klogere på efter mødet onsdag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...