De sparede lockout-kroner skal i spil

9. september 2013 Politik

Dengang lærerne var lukket ude af skolerne, blev der sparet rigtigt mange lønkroner, der nu skal sættes i spil af Byrådet på det kommende møde.

Der er ønske om at bruge 3,2 millioner kroner på at indhente en del af den tabte undervisning, mens de resterende  14,7 millioner kroner kan bruges på tilløb til den nye skolereform, der blandt andet betyder tidligere start med sprogundervisning, lektiehjælp og ekstra motion.

En del af den nye skolereform betyder, at lærerne skal blive på skolen flere timer. Når der er flere lærere på arbejde, så skal der sættes flere skriveborde ind, hvor lærerne kan sidde og forberede undervisningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skønnes at to lærere kan deles om en arbejdsstation.

Et flertal af politikerne ønsker de sparede lockoutpenge over i den fælles kasse – og beder Børn- og Uddannelse om at søge dem derfra. Et mindretal bestående af Jan Rytkjær Callesen, Jørgen Jørgensen og Peter Hansen synes, at de sparede penge skal blive liggende hos Børn- og Uddannelse.

Om det så ender med at Børn- og Uddannelse skal søge Byrådet om pengene på ny eller om de blot kan hæve fra egen konto og sætte dele af reformen i gang udenom Byrådet, bliver vi klogere på efter mødet onsdag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...