De unge mødre får støtte

5. juli 2013 Uncategorized

Det er ikke altid let at blive ung mor. Og ekstra svært er det for unge kvinder, der måske selv har haft en svær opvækst, kun har få venner og lever på kanten af arbejdsmarkedet uden uddannelse. De har brug for hjælp og støtte, og det får de nu fra Sønderborg Kommune og fra andre unge mødre i samme situation.

 

I september 2012 startede Sønderborg Kommune sammen med Familieambulatoriet på Sønderborg Sygehus en Ung mor-gruppe med syv unge mødre. De er alle henvist til gruppen af en jordemoder fra Familieambulatoriet på Sønderborg Sygehus. Forløbet starter et par måneder inden de unge kvinder skal føde, og de møder op i fælles trop på fødeafdelingen på Sønderborg Sygehus, hvor en jordemoder viser fødestedet frem og fortæller, hvad der skal ske under fødslen og forløbet efter fødslen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Efter fødslen mødes de unge mødre med ung mor-teamet fra Sønderborg Kommune to gange om måneden. Ung mor-teamet består af to sundhedsplejersker og en socialrådgiver.

 

– Det er meget vigtigt for barnets trivsel, at der er en god kontakt mellem barnet og moren, så det holder vi  øje med. Vi giver også gode råd omkring amning, flaskegivning, putning, søvn og de frustrationer, der kan opstå, når barnet græder meget. Det er de unge mødre rigtig glade for, men det er tydeligt, at de også har stor glæde af at mødes med andre unge mødre i samme situation. De lærer rigtig meget af at opleve, hvordan de andre mødre tackler de forskellige situationer, siger sundhedsplejerske Winnie Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mødrene er i gruppen, indtil barnet fylder et år.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Sport, Sønderborg

Landsstævne hos Sønderborg Sportsrideklub

1. oktober 2022 Sport

I weekenden er der masser at kigge på for enhver, som synes, det er fascinerende at se ridebanespring. Man skal ganske enkelt bare tage på besøg hos Sønderborg Sportsrideklub i Huholt, hvor der er et stort landsstævne, som begyndte fredag og først slutter søndag. “Der er 220 ryttere med i landsstævnet og et landsstævne adskiller […]

Læs mere...