Debat: Borgmesterens nytårs-tanker

2. januar 2015 Politik

Borgmester Erik Lauritzen skriver på Facebook:

Det er helt ufatteligt, at der er gået eet år siden, at vi startede på en ny byrådsperiode og jeg fik nyt job. Det har været et utrolig spændende år for mig selvfølgelig -men også for hele sønderborg kommune.

Med 1864-markeringen som omdrejningspunkt har det været en stor turistsæson. Vi har tal, der viser, at turismeomsætningen er vokset

Borgmester Erik Lauritzen glæder sig over udsigten til flere i job i 2015.

Borgmester Erik Lauritzen glæder sig over udsigten til flere i job i 2015.

betydeligt og der er et kæmpepotentiale, som vi skal vide at udnytte i de kommende år. For det handler om at skabe nye arbejdspladser.

Det gør det også, når vi har etableret det nye Vækstråd i Sønderborg kommune. Her vil vi i et fornyet samarbejde mellem byråd, erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner skabe rammer for ny vækst. Tak til alle der har sagt ja til at medvirke og tage arbejdstøjet på.

For alt for mange mennesker er det at tage arbejdstøj på et brændende ønske, som i flere år har været uopnåeligt. Jeg er glad og stolt over, at vi gennem arbejdet i arbejdsmarkedsudvalget og på jobcenteret nu hjælper mennesker til uddannelse og job fremfor formålsløs aktivering. Mange af de midler kommunen sparer på overførselsudgifter bruges til nye tiltag især for at få unge mennesker i uddannelse eller job.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vores regering har gennem de seneste år gennemført en række reformer af velfærdssamfundet. I nogle tilfælde ubehagelige reformer og forandringer men for mig at se nødvendige. Det det handler om nu er at tage hånd om de mennesker der kommer i klemme i kølvandet på reformerne. Det gælder de sårbare børn i den nye folkeskole, det gælder de der falder ud af dagpengesystemerne og de der presses af nye sygedagpengeregler.

I Sønderborg kommune håber jeg vi kan finde balancen mellem ret og pligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2015 skal vi danskere vælge nyt folketing. Jeg mener, vi står ved en vigtig skillevej og det er også det valget i 2015 handler om. Vil vi bevare Danmark som et virkeligt fællesskab – et VELFÆRDSsamfund, hvor vi tager os af de, der ikke lige kan selv? Eller vil vi en afvikling af den offentlige sektor til fordel for privatisering og markedsgørelse af velfærden- altså et samfund hvor hver passer sit, et VELSTANDSsamfund, hvor ulighed betragtes som gavnligt?

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er ikke i tvivl om, hvilken vej jeg vil. Desværre tror jeg, at mange borgere lokkes af velsstandssamfundet og tager velfærden for givet.

2015 bliver afgørende for, hvor Danmark kører hen.

Jeg vil ønske alle et rigtig godt lykkebringende nytår.

Håber vi lykkes med de rigtige valg

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...