Demente og pårørende skal danse sammen med Silas Holst

17. oktober 2021 Sønderborg

Dato den 26. oktober kl. 13.30 -14.45 er Silas Holst gæst ved Netværkshusets arrangement Broager Sparekasse Skansen. Arrangementet er for alle, der har demens inde på livet. Enten ved selv at være ramt af sygdommen eller ved at være pårørende til en, som er det.

Silas Holst er – udover at være danser – ambassadør for Folkebevægelsen for et demensvenligt samfund.

Demenssygdomme er desværre tiltagende, der bliver flere og flere – der rammes også yngre mennesker: Samtidigt er ordet demens stadig et tabubelagt ord. Rigtig mange ved ikke, hvad det er og hvad det betyder for mennesket med demens og for de pårørende, skriver Netværkshuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er af stor vigtighed, der bliver talt om demenssygdomme og også at kendskabet bliver bredt ud i medierne.

Musik og dans er nogle af de aktiviteter, der styrker både velvære og hukommelse hos mennesker med demens. Silas Holst fortæller, hvad musik og dans kan gøre og hvordan man aktivt kan bruge musik og dans.

Vi skal også danse sammen med Silas Holst.

Samtidig vil vi gerne gøre opmærksom på vores forening nemlig Netværkshuset – en frivillig forening for mennesker med demens og pårørende. Den er for alle der lever med demens i hverdagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune er der ca. 1400 personer med en demensdiagnose, men foreningen har kun kontakt til ca. 100 husstandsmedlemmer. Det betyder, der er mange, der lever et ensomt og belastet liv, som oftest med en demensramt ægtefælle eller andet familiemedlem.

Det er derfor blevet en mærkesag for formanden Wiwi Christensen, som i sidste måned fik Frivilligprisen, at informere om sygdommen og sygdomsforløbet og de behandlingsmuligheder, der findes samt henvise til hjælp og råd fra demenskoordinatorerne.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...