Demokrati: Skolernes fælles elevråd har delt en million kroner

19. maj 2021 Politik

Som lokalpolitikere møder vi mange mennesker og bliver inviteret til mange spændende og lærerige arrangementer – men én af de helt store oplevelser for mig, det er at få lov at overvære, når Sønderborg Kommunes fælles elevråd for de 17 folkeskoler, hvert år forhandler om den million rigtige kroner som Byrådet har øremærket til dem.

I år foregik mødet på teams, men det betød hverken mindre intensitet eller engagement fra de unge, skriver byrådsmedlem Didde Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udgangspunktet var ønsker for 2,26 millioner kroner.

Hvert elevråd har sammen med deres kammerater prioriteret ønsker, alt ligefra pannabaner og skaterramper til kolbøttestænger og borde/bænkesæt Det er simpelthen så dejligt at opleve de her unge mennesker som kæmper og argumenterer, forhandler og stiller kritiske spørgsmål.

De ledes igennem dagen af dygtige medarbejdere fra Vidensbyens House of Citizenship.

Bølgerne gik højt da klokken nærmede sig 14 og der stadig manglede at blive “smidt” ønsker for flere hundrede tusinder kroner for at nå 1.000.000 kroner, som er kravet for at pengene kan udbetales.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men i allersidste minut gav to skoler afkald på nogle store ønsker, de øvrige skoler blev enige om at fordele den sidste “mango” imellem sig, og alle kunne gå hjem fra forhandlingerne med et godt ‘udbytte’.

“Man bliver både glad, og lidt stolt, over de her – engagerede, dygtige, velovervejede og i sidste ende solidariske – unge mennesker som lige om lidt bliver sendt ud i verden fra Sønderborgs folkeskoler. Godt gået seje unge mennesker – og tillykke med jeres bytte”, siger Didde Lauritzen fra Børne- og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...