Den ny affaldsplan gav masser af kommentarer på Facebook?

31. oktober 2018 Politik

På Sønderborg Kommunes Facebookside er der flere brugere, der har givet deres kommentarer i tråden under artiklen om den ny affaldsplan. Hele 402 har skrevet kommentarer, mens 40 har sendt et høringssvar.

“Tæller kommentarerne på Facebook med som høringssvar og skal medarbejderne til at følge med på de sociale medier”, siger Venstres Tage Petersen på byrådsmødet onsdag, hvor den ny affaldsplan godkendes.

“De sociale medier er kommet for at blive, så det er noget, vi må tage stilling til”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han siger videre, at de fleste borgere reagerer på, at det nu stiger 200 kroner om året at få hentet affald. En prisstigning man slipper for, hvis affaldsbeholderen stilles i skel.

“Men det koster det åbenbart at være grøn”, siger Tage Petersen.

Glimrende plan

Den ny affaldsordning betyder, at husstande skal have en ekstra affaldsbeholder og sortere endnu mere.

“Det er en rigtig god plan, når vi gerne vil være CO2-neutrale”, siger Aase Nyegaard, der er formand for Teknik og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har sørget for, der er genbrugsstationer tæt på de steder, hvor folk bor, så affald ikke skal køres så langt og de nye skraldebiler skal køre klimarigtigt”, siger hun.

Flere borgere håber på, at skraldebilerne spuler affaldsbeholderne rene efter tømning.

Vask af affaldsbeholdere bliver grundejernes ansvar, fordi de bærer ansvaret for at pakke affaldet ind.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...