Der skal laves lokalplan for en hal på Ringriderpladsen

27. juni 2018 Politik

Efter en ophedet debat i medierne om placeringen af en idrætshal på Ringriderpladsen, blev der holdt et møde med Ringriderkomiteen, hvor en anden placering end Børneland kom på bordet.

Nu skal der laves en udvidelse af lokalplanen, som gør det muligt for Statsskolen at bygge en hal på området bag skatehallen.

Det besluttede byrådet på mødet onsdag.

“Mødet med ringriderforeningen var godt – og vi fandt en bedre placering end den første”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljø. Hun tilføjer, at det viser, hvor vigtigt det er med dialog.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det ville jo have været dejligt med den dialog, inden det første forslag slap ud”, siger Jesper Kock fra Socialdemokratiet.

Ros fra Venstre

Hvis der et byrådsmedlem, der virkelig kender Ringriderfestens komité, så er det Venstres Peter Hansen, der selv har været formand netop i den forening gennem en række år.

“Jeg vil gerne rose borgmesteren for at reagere hurtigt på ringridernes bekymringer”, siger Peter Hansen.

Claus Klaris fra Venstre og Dansk Folkeparti Stefan Lydal er også tilfredse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En gevinst for alle

Hvis det ender med, der bygges en idrætshal på Ringriderpldsen – hvor den placeres, så den ikke rammer ringrideraktivieterne – så ser socialdemokratiske Helge Larsen det som en gevinst for byen.

“Statsskolen får den plads de mangler – og de betaler selv hallen. På hverdage fra kl. 16 og i ferier står den tom, så kommunens borgere kan få glæde af den. Det samme kan Ringriderfesten”, siger Helge Larsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk