Der skal spares på læge- og handicapkørsel

5. oktober 2015 Politik

Sønderborg Kommune skal spare på læge- og handicapkørslen og derfor har et konsulentfirma kigget på, hvordan det kan lade sig gøre at få skruet ned for udgifterne. Forvaltningen har lagt et udspil på bordet og tirsdag skal politikerne i Teknik- og Miljøudvalget se på tallene.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

Revisitering af lægekørsel

Konsulentfirmaet har peget på et potentiale ved revisitering af lægekørsel på mellem 200.000 kr. og 400.000 kr. Forvaltningen er enig med konsulentfirmaet i, at der kan ligge en besparelse i en revisitering.

Det forventes, at der ved en gennemgang af alle visiterede borgere, vil være nogle borger der kan henvises til at benytte flextur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Disse borgere vil kunne opnå godtgørelse for deres udgifter.

Strammere visitering handicapkørsel

Konsulentfirmaet A-2 har peget på et potentiale ved strammere visitering på handicapkørsel på i alt 560.000 kr. Forvaltningen vurderer umiddelbart ikke, at det er hensigtsmæssigt, at der skæres helt ind til lovens minimum som konsulentfirmaet foreslår. Det medfører afledte omkostninger for andre områder og det medfører sociale konsekvenser for nogle handicappede.

Forvaltningen vurderer, at der kan findes en besparelse ved at visitationsreglerne opdateres.rådhus

Det kan ske ved en skarpere vurdering mellem dem der visiteres til handicapkørsel og dem der henvises til at benytte flextur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er det vurderede potentiale angivet til 200.000 kr. pr. år.

Bortfald af ture handicapkørsel

Konsulentfirmaet har vurderet, at der kan opnås et potentiale på 240.000 kr. ved at nedsætte antallet af ture til det lovpligtige ”Bortfald af ture handicapkørsel”. Forvaltningen vurderer, at det ikke umiddelbart er hensigtsmæssigt, idet en forøgelse af ture er sket for at sænke udgifter til invalidebiler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er potentialet nedskrevet til 140.000 kr. pr. år.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...