DF: Vi skal til Folketingsvalg 27. januar 2015

4. december 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

SønderborgNyts anmeldelse af vælgermøde:

På Hotel Comwell i Sønderborg kunne små 300 DF-tilhængere og enkelte andre høre partiformand Kristian Thulesen Dahl fortælle, hvornår der skal være Folketingsvalg.

Jeg regner med, vi skal til valg den 27. januar og har ryddet kalenderen i de tre uger op til dagen, siger Kristian Thulesen Dahl.

Jeg regner med, vi skal til valg den 27. januar og har ryddet kalenderen i de tre uger op til dagen, siger Kristian Thulesen Dahl.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det skal der den 27. januar. Regeringen har lige landet Finansloven sammen med støttepartierne og det er et godt udgangspunkt at gå til valg på. Vigtigt er det hvert fald, at det sker inden befolkningen opdager, at forudsætningerne for Finansloven er strandet i kviksand på grund af prisfaldet på olie”, siger Kristian Thulesen Dahl.

Partiformanden har brugt sin torsdag på at besøge blandt andet Sønderborg Kaserne og Danfoss i Nordborg.

Flygtninge

“Lige nu er der omkring 700 asylansøgere på kasernen og deres sager behandles hurtigt, så de kan blive sendt ud til de kommuner, der skal huse dem. Regeringen regner med, at der skal 12.000 syrere igennem den procedure og det er altså mange”, siger Kristian Thulesen Dahl. Han tilføjer, at der skal bruges 1,3 milliarder ekstra kroner på asylområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg oplever, at vi danskere gerne vil hjælpe mennesker i nød. Også dem fra verdens brændpunkter. Men det skal være på et ordentligt grundlag, så når der siges, at flygtninge skal være her midlertidigt, så skal det være midlertidigt”, siger han.

Fra salen blev der sagt, at de goder vi har i Danmark, dem har vi arbejdet for generation efter generation – og så vil vi ikke have, at fremmede bare kan komme og tage selv fra tilskudsboden.

Folketingskandidat Jan Callesen foran de vælgere, som han ønsker at repræsentere på Chritiansborg.

Folketingskandidat Jan Callesen foran de vælgere, som han ønsker at repræsentere på Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingen husker på, at Sønderjylland først for 94 år siden kom tilbage under dansk flag, så antallet af lokale hårdt arbejdende generationer har en begrænsning alene på historien. Fra 1864 og frem til 1920 var Sønderjylland en del af det tyske rige.

Der er – underligt nok – stor forståelse for de jøder, der under 2. Verdenskrig brugte deres penge på at slippe væk fra tyskerne og der er forståelse for frihedskæmpere, der smuttede til Sverige eller andre lande, når den tyske værnemagt og stikkerne kom for tæt på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De fremmede skal blive hjemme og kæmpe for deres land. Og skal vi hjælpe nogen, så skal det ikke være dem, der har penge”, lød det fra flere sønderborgensere i pausen. Måske er omsorgs-genet styret af  om de nødlidende har en anden hudfarve end den, som danskere har, når de altså er etnisk danske. Tilsyneladende også af, om de, der har behov for at komme i sikkerhed er fattige eller har arbejdet og sparet penge op.

Ikke et mål at få ministerposter nu

Kristian Thulesen Dahl sagde ikke, at flygtninge generelt er kriminelle og kun kommer for at stjæle. Han har en væsentlig mere saglig tilgang til flygtningepolitiken, som man kan være enig eller uenig i.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dansk Folkeparti har præcis den magt, som vælgerne giver partiet”, siger han. Og han lægger ikke skjul på, at Dansk Folkeparti går mere efter at levere varen end efter ministerposter.

“Vi skal i regering en gang med tiden. Men først når vi er sikre på, at vi kan få mest muligt af vores politik igennem”, siger Kristian Thulesen Dahl. Han mener, at for eksempel er SF mere tilfredse med den seneste Finanslov end med dem, som de lavede sammen med regeringen, da de selv havde ministerposter.

Og skal Dansk Folkeparti tale varmt for de holdninger til flygtninge, som blev udtrykt af sønderborgenserne på mødet, så kan det være et klogt træk ikke at jagte ministerposter lige nu.

Tilhængerne fik lov til at kommentere og spørge.

Tilhængerne fik lov til at kommentere og spørge.

Tankevækkende

Der var enkelte mødedeltagere, der ikke er en del af Dansk Folkeparti og som heller ikke stemmer på partiet.

“Det er ret interessant, at partimedlemmerne ikke beder om at få gjort noget ved alle de enlige mødre, der hæver kommunale tilskud som enlige forsørgere, selvom de har en kæreste boende. Partiets vælgere bor jo i samme områder og ved præcis, hvem der snyder sig til goder”, siger en mødedeltager uden partiemblem. Er man imod kriminalitet, så må det gælde bredere end blot til flygtninge.

“Jeg synes også, at når man selv er på overførselsindkomst, så skal man kunne unde andre, at de også får den hjælp, som de har brug for”.

Når det handler om enlige mødres eventuelle snyd med offentlige tilskud, så fortæller byrådsmedlem Stefan Lydal, at han er opmærksom på problemet.

“Derfor har vi i budgetforhandlingerne sikret, at kommunen ansætter et par mand mere i Bedrageriafdelingen”, siger Stefan Lydal til SønderborgNyt i pausen under vælgermødet med partiformanden.

billede