DIF: Ikke hold i matchfixing-anklager mod Sønderjyske Håndbold

18. august 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Danmarks Idræts-Forbunds matchfixingsekretariat afviser at gå videre med den ene af to sager om matchfixing i forbindelse med en håndboldkamp mellem Skanderborg og Sønderjyske.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse. En undersøgelse blev ellers sat i gang efter en artikel i dagbladet BT den 6. august.

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge artiklen skulle spillere fra Skanderborg Håndbold ellers have henvendt sig til holdets kommende modstander Sønderjyske, som man skulle have opfordret til at tabe opgøret, så Skanderborg kunne sikre sig en plads i slutspillet i mændenes håndboldliga, oplyser TV2 Sporten.

  • Disse påstande er faktuelt uoverensstemmende med de oplysninger, der er fremkommet via de afgivne forklaringer af personer med tilknytning til de to klubber samt BSV, lyder det i pressemeddelelsen.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Der foreligger således ikke omstændigheder, der kan anses at udgøre en overtrædelse af DIF’s matchfixinglovregulativ, og der er dermed ikke grundlag for, at matchfixingsekretariatet går videre med sagen med henblik på indbringelse for DIF’s matchfixingnævn, lyder det videre.

Rygterne gik på, at Skanderborg ville betale 15.000 kroner til Sønderjyske, som allerede var kvalificeret til slutspillet, hvis holdet ville “lægge sig ned”.

Sønderjyske vandt kampen med 34-28.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stadig risiko for straf

Inden rygterne om det påståede Skanderborg-tilbud til Sønderjyske blev kampen allerede undersøgt for matchfixing, idet BSV-spillere har betalt Sønderjyskes spillere penge til bødekassen for at gøre deres bedste mod Skanderborg, så BSV selv kunne nå slutspillet.imagesJSPYJ0DQ

Artiklen fortsætter under annoncen

Den sag lever fortsat, og spillerne fra Sønderjyske og Bjerringbro-Silkeborg risikerer straf.

BSV-spillerne betalte kollegerne i Sønderjyske 15.000 kroner for at gøre alt for at vinde den sidste kamp i grundspillet mod Skanderborg. BSV var nemlig afhængig af en sønderjysk sejr for selv at snige sig med i slutspillet.

Den fremgangsmåde er ulovlig, lød vurderingen fra DIF’s matchfixing sekretariat, efter at man har fået en redegørelse fra de involverede spillere. Den sag ligger nu i matchfixingnævnet.

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...