DIF: Ikke hold i matchfixing-anklager mod Sønderjyske Håndbold

18. august 2014 Uncategorized

Danmarks Idræts-Forbunds matchfixingsekretariat afviser at gå videre med den ene af to sager om matchfixing i forbindelse med en håndboldkamp mellem Skanderborg og Sønderjyske.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse. En undersøgelse blev ellers sat i gang efter en artikel i dagbladet BT den 6. august.

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge artiklen skulle spillere fra Skanderborg Håndbold ellers have henvendt sig til holdets kommende modstander Sønderjyske, som man skulle have opfordret til at tabe opgøret, så Skanderborg kunne sikre sig en plads i slutspillet i mændenes håndboldliga, oplyser TV2 Sporten.

  • Disse påstande er faktuelt uoverensstemmende med de oplysninger, der er fremkommet via de afgivne forklaringer af personer med tilknytning til de to klubber samt BSV, lyder det i pressemeddelelsen.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Der foreligger således ikke omstændigheder, der kan anses at udgøre en overtrædelse af DIF’s matchfixinglovregulativ, og der er dermed ikke grundlag for, at matchfixingsekretariatet går videre med sagen med henblik på indbringelse for DIF’s matchfixingnævn, lyder det videre.

Rygterne gik på, at Skanderborg ville betale 15.000 kroner til Sønderjyske, som allerede var kvalificeret til slutspillet, hvis holdet ville “lægge sig ned”.

Sønderjyske vandt kampen med 34-28.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stadig risiko for straf

Inden rygterne om det påståede Skanderborg-tilbud til Sønderjyske blev kampen allerede undersøgt for matchfixing, idet BSV-spillere har betalt Sønderjyskes spillere penge til bødekassen for at gøre deres bedste mod Skanderborg, så BSV selv kunne nå slutspillet.imagesJSPYJ0DQ

Artiklen fortsætter under annoncen

Den sag lever fortsat, og spillerne fra Sønderjyske og Bjerringbro-Silkeborg risikerer straf.

BSV-spillerne betalte kollegerne i Sønderjyske 15.000 kroner for at gøre alt for at vinde den sidste kamp i grundspillet mod Skanderborg. BSV var nemlig afhængig af en sønderjysk sejr for selv at snige sig med i slutspillet.

Den fremgangsmåde er ulovlig, lød vurderingen fra DIF’s matchfixing sekretariat, efter at man har fået en redegørelse fra de involverede spillere. Den sag ligger nu i matchfixingnævnet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...