Diplomer skal bane vejen til en renere kommune

Folkebevægelsens badge. Foto: Ole Kæhelr
Folkebevægelsens badge. Foto: Ole Kæhelr
31. maj 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Folkebevægelsen mod Affald i Naturen kunne godt tænke sig, at folk bliver bedre til at ramme skraldespanden i stedet for at smide tomme dåser og cigaretskodder ud af bilvinduet. Til markedsdagene den 14. og 15. juni sætter foreningen derfor gang i en kampagne, der skal få flere til at tænke sig om, når de skal af med affald.

’Jeg lover, at jeg aldrig bevidst smider affald i naturen’.

Sådan står der på de 5000 nummererede diplomer, som Folkebevægelsen mod Affald i Naturen netop har fået trykt til de kommende markedsdage. Hver måned samler foreningens medlemmer kilovis af affald langs kommunens veje og stier, og håbet er, at mange vil underskrive diplomet og – ikke mindst – holde løftet. Det fortæller foreningens formand, Svend Erik Petersen, i en pressemeddelelse:

Artiklen fortsætter under annoncen

”At samle affald op er en af vores meget synlige aktiviteter. Men vi bruger også mange kræfter på at skabe en adfærdsændring, så affaldet slet ikke ender i naturen. Vi tror på, at sådan et løfte kan rigtig mange være med på. Man bliver i hvert fald mere bevidst om det”, siger han og fortsætter:

”Til markedsdagene har Folkebevægelsen mod Affald i Naturen en stand i området på Perlegade ved Wohlenberg. Her underskriver borgmester Erik Lauritzen samt HR direktør Lars Nørgaard, LINAK de to første diplomer fredag klokken 10”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter kan alle komme forbi og give deres eget løfte. Børn bliver belønnet med en drikkedunk, mens voksne får en mulepose. Begge dele med kommunens logo.

”Vores mål om er ren kommune er naturligvis et projekt som tager rigtig lang tid, men vi er absolut på rette spor og kan se de nytter. Kommunen er mere ren end set i mange, mange år – simpelthen fordi flere og flere borgere har ændret adfærd og skaffer sig af med deres affald der, hvor det hører hjemme. Vi håber at diplomerne kan være endnu et skrift i den rigtige retning”, siger Svend Erik Petersen.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...