Dom til ung knægt der manglede penge

13. oktober 2014 Uncategorized

En 19-årig indbrudstyv fik mandag en betinget dom på 60 dages fængsel, men slipper altså for at ruske tremmer, hvis han holder sig på den rigtige side af loven i to år. Oven i den betingede dom er en bøde på 9.500 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 7.000 kroner taksten for at køre bil uden kørekort og de 2500 er prisen for at låne sin bil ud til en, der heller ikke har bestået en køreprøve.retten

Den 19-årig var tiltalt ved Retten i Sønderborg sammen med en 23-årig medgerningsmand, der ikke kunne få sin sag afgjort, fordi der manglede et par vidner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han blev sendt hjem igen med udsigt til at møde dommeren midt i december.

Årsagen til at de to unge mænd valgte kriminaliteten som indtægtkilde kom fra den 19-årige:

“Vi var bare et par unge knægte, der manglede penge”, siger han.

Indbrud på Sydals

Både den 19-årige og den 23-årige begik i februar indbrud på Kavsløkke på Sydals, hvor de stjal seks kopistole, tre bærbare computere, smykker, et seks uger gammelt fladskærms-tv, to pas, ure, et pulsur og et uldtæppe.retten1

“Da vi kom hjem, bemærkede vi, der ikke var lys i indkørslen og det plejer vi at have”, siger beboeren i huset, der havde haft uønsket besøg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller i retten, at de straks, når de kommer ind,  ser, deres stole er væk samt at skuffer og skabe står åbne – og alt er rodet igennem.

“Det værste er, at vi ikke længere synes, vi bor godt og trygt.

Vi bryder os faktisk ikke om at være i huset”, siger hun til SønderborgNyt. Men håbet er, at det ændrer sig efter at have været i retten.

“Jeg vil vise de to gutter, jeg tør se dem i øjnene og noget andet er, at de slet ikke skal bestemme, hvordan jeg har det”, siger kvinden, der var i retten for at slå fast, at selvom de to gerningsmænd nægter det, så havde de – blandt alt det andet – også stjålet to pas.

Besøg i Bilka

I marts måned var den 19-årig indbrudstyv en tur i Bilka, hvor han går gennem kasselinien med en barbermaskine, en el-tandbørste og en t-shirt, men uden at lægge varerne på båndet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hans uheld var, at det var blevet set, så han nåede ikke ud af forretningen, inden vagten prikkede ham på skulderen.Retten i Sønderborg - 2

Dagen inden turen til Bilka blev det beboerne i et hus på Sundgade i Sønderborg, der skulle betale for alkohol og stoffer til den 19-årige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han smadrede et vindue og forsvandt med deres B&O-anlæg.

Det er de personlige forhold og så det faktum, at den 19-årige slap med en betinget dom, hvor han skal være under tilsyn fra Kriminalforsorgen.

Siden han blev anholdt har han holdt fingrene for sig selv, droppet misbruget og det sidste er han ikke i tvivl om, kun skyldes en ting:

“Jeg kom med i et projekt i kommunen, hvor vi skulle cykle til Paris.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og i dag cykler jeg stadig, holder mig fri af misbrug og har nye venner”, siger den 19-årige.

Han fortæller til retten, han skal begynde på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen om en uge.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...