Du kan nyde Sønderjysk Kaffebord og støtte udsatte børn for 150 kroner

10. marts 2017 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

I Det Sønderjyske Køkken bydes der lørdag den 18. marts mellem kl. 14 og 16. 30 på “Brøtårt å gujraj – det moderne sønderjyske kaffebord”.

Det sker i et samarbejde med SOS Børnebyerne og Red Barnet, som har fundet fælles fodslag for at hjælpe udsatte børn. SOS Børnebyerne hjælper børn i udlandet, mens Red Barnet har opmærksomheden rettet mod børn i Sønderborg.

“Vi laver blandt andet månedlige oplevelse for udsatte familier, så børnene kan møde i skolen om mandagen og fortælle, at de har været til et eller andet i løbet af weekenden”, siger Bente Lauritzen, som er lokal formand for Red Barnet. Hun fortæller videre, at udsatte børn rigtigt gerne vil minde om alle de andre børn, så det med at opleve er virkeligt vigtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi laver også sommerferier for familierne og i år skal vi til Fredericia”, siger hun. Herudover er der et projekt i gang med DBU, der sørger for, at det ikke bliver penge, der gør, at nogle børn ikke kan spille forbold.

Også fokus på flygtningefamilier

Red Barnet har også en arbejdsoverskrift, der siger: Velkommen til Danmark.

“Her hjælper vi flygtninge, der har fået anvist en bolig i Sønderborg ved at koble flygtningefamilien sammen med en dansk familie, der kan guide og støtte”, siger Bente Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bodil Glenthøj fra SOS Børnebyerne fortæller, at i hendes forening gælder det om at hjælpe børn, som ikke har voksne omkring sig. Den hjælp er der hårdt brug for i verdens slumområder.

“Lige for tiden arbejder vi på at lave børnebyer i Laos og Cambodja, hvor der er mange forældreløse børn. Vi sikrer dem en familie og tag over hovedet”, siger Bodil Glenthøj.

I en SOS Børneby bliver en enlig kvinde tildelt et barn eller flere og det er så hendes opgave at være deres mor livet ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Børnene og kvinden bliver hinandens familie og for at sikre, at det lykkes, så er der en række ting, som kvinden lærer og godkendes til, inden hun får ansvaret for et barn”, siger Bodil Glenthøj.

Pioner-samarbejde

Det er ikke ret tit, man ser frivillige sociale foreninger gå i samarbejde, men de to formænd ser på lighederne i de to foreninger og ikke så meget på forskellene.

“Der er så meget af det samme, som vi vil i begge foreninger, så vi blev enige om at prøve at gøre det sammen”, siger Bente Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og nu inviterer vi til kaffebord, hvor Inge Adriansen kommer og fortæller Det Sønderjyske Kaffebord historie og vi skal høre musik med folkemusikgruppen Glimt i Øret”, siger Bodil Glenthøj til SønderborgNYT.

Hjælp foreningerne med at hjælpe

Der skal en billet til, hvis man vil gøre en god gerning ved at nyde Det Sønderjyske Køkkens kaffebord, lytte til den meget vidende Inge Adriansen og klappe i takt til musikken.

Billetterne koster 150 kr. og kan købes på turistkontoret i Sønderborg og på mobilpay.

Artiklen fortsætter under annoncen

Overskuddet går ubeskåret til de to foreningers humanitære arbejde.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...