Dyrker politikerne politik eller politisk karriere?

4. april 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Partimedlem Bjørn Allerelli, Socialdemokraterne, skriver:

I den seneste tid er debatten i Sønderborg og Aabenraa blevet en smule skinger, fordi Region Syddanmark med venstremanden rådhus6Carl Holst i spidsen, har taget endnu en institution fra Sønderborg. Det drejer sig selvfølgelig om Sygeplejeskolen. Man kunne selvfølgelig spørge sig selv hvordan det er kommet så vidt, at to nabobyer på den måde kommer til at kappes om offentlige arbejdspladser. Og hvordan kan det i det hele taget lade sig gøre, at lokal- og regionspolitikere får lov til at profilere sig selv på den måde, som det er sket i denne sag?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan undre, at Aabenraas tidligere socialdemokratiske borgmester Tove Larsen i den grad fik lov til at bespotte Sønderborg for sin egen kommunes vindings skyld. Dette gjort i et noget blakket og sjældent set kompagniskab med Carl Holst fra Venstre, som hun her fandt fælles fodslag med. Samtidig hørte man meget lidt fra Sønderborgs daværende flertalsgruppe med Fælleslisten og Venstre i spidsen. Peter Hansen og Ellen Thrane skulle have strittet imod i Byrådet og på et par hjemmesider, men deres røst må være druknet i støjen. Offentligheden i Sønderborg ikke har lagt mærke til deres modstand mod flytningen af skolen til Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nuværende socialdemokratiskledede byråd i Sønderborg samt venstreledede byråd i Aabenraa har overtaget aben fra deres rådhusforgængere, der slap tøjlerne for godt tre måneder siden på grund af kommunalvalget. Bemærk at borgmesteren i Aabenraa nu er en venstremand, mens Sønderborg har fået en socialdemokratisk borgmester. Det har åbenbart ikke gjort sagen enklere, idet Aabenraas Thomas Andresen og Sønderborgs Erik Lauritzen blot har haft tre måneder efter overtagelsen af deres respektive borgmesterposter, til at aftale forløbet i mindelighed – uden om Carl Holst. Beslutningen om, at skolen nu flyttes til Aabenraa ligger fast, manglede blot et par offentlige administrative flueben, så de har reelt været uden indflydelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvorfor skal et så vigtigt emne, der berører så mange mennesker og en bys udvikling afgøres på denne måde? Hvor er den samlede strukturplan, hvor hele landsdelen tages under lup?

Sønderborg har mistet offentlige arbejdspladser, der i københavnerregi ville svare til i omegnen af 50.000!

Gad vide, hvordan borgerne i hovedstaden ville have reageret hvis det var foregået derovre… eller borgerne i Aabenraa hvis de havde mistet tilsvarende som Sønderborg?

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...