Efter 45 år på posten går A. P. Hansen ud af Dybbøl Mølles bestyrelse

6. marts 2017 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Det er ikke så tit, at der sker udskiftninger i bestyrelsen for Dybbøl Mølle, men nu er der ved et tilfælde to udskiftninger på samme tidspunkt.

Under det ordinære bestyrelsesmøde i Den selvejende Institution Dybbøl Mølle den 14. marts udtræder både forhenværende borgmester i Sønderborg, A.P. Hansen og forhenværende borgmester i Højer, Knud Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

A.P. Hansen, som er 86 år gammel, har været medlem af bestyrelsen for Dybbøl Mølle i 45 år, så man må erkende, at hans afgang er et stort tab for møllens hukommelse. Han blev i 1972 af den daværende stiftamtmand, som var formand for bestyrelsen, bedt om at indtræde i bestyrelsen, fordi han som ingeniør og møllefabrikant var særlig sagkyndig for teknikken i møllen. Så også på det område mister bestyrelsen ekspertise ved A.P. Hansens afgang, skriver bestyrelsen til SønderborgNYT i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Knud Hansen, som er 78 år gammel, har været medlem af bestyrelsen i 19 år, så også her er der tale om et betragteligt ekspertisetab. Knud Hansen har i perioden 1990 til 2016 været præsident for Slesvigske Fodregiments Soldaterforening, og det er i den egenskab, at han er udpeget til bestyrelsen af Danske Soldaterforeningers Fællesråd, som i henhold til vedtægterne har to pladser i bestyrelsen.

Som afløser for Knud Hansen i bestyrelsen for Dybbøl Mølle forventes at Danske Soldaterforeningers Landsråd på sit Landsmøde i april udpeger pensioneret oberst Keller Nielsen, som i 2016 har afløst Knud Hansen som præsident for Slesvigske Fodregiments Soldaterforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ikke udpeget en afløser for A.P. Hansen, og i henhold til vedtægterne skal der ikke udpeges en afløser. Bestyrelsen kan udvælge et medlem med særlig ekspertise eller interesse for Dybbøl Mølle, men ifølge formanden for bestyrelsen for Dybbøl Mølle, Jens Møller, har man ikke travlt med at finde en afløser:

”Vi har tid til at vente på den helt rigtige person. I modsætning til mange andre frivillige bestyrelser, så har vi ikke svært ved at få medlemmer til vores bestyrelse. Det er stadig attraktivt at være med til ikke blot at bevare Dybbøl Mølle, men også til at udvikle møllen på Dybbøl Banke, således området i al fremtid vil vedblive at stå som et af Danmarkshistoriens vigtigste erindringssteder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...