Eksperter: Genindfør MRSA-kontrol 

6. oktober 2014 Uncategorized

Regeringens rådgivende eksperter anbefaler nu, at der igen fra næste år skal kontrolleres for MRSA-bakterien i kød.oksekød

Fødevaremyndighederne stoppede alle test for den antibiotikaresistente bakterie svine-MRSA i svinekød i 2011. Det skriver Politiken mandag.

Men blandt andet med TV SYDs afsløring af, at der er MRSA-rester i hver 5. pakke med svinekød, bør man nu genoptage undersøgelserne, mener altså regeringens rådgivende eksperter.

Og det skal ikke kun undersøges i svinekoteletter og flæskesteg, men også i kyllinge- og kalkunkød, foreslår DTU Fødevareinstituttet, der netop har sendt anbefalingen til Fødevarestyrelsen.

DTU’s anbefaling om at teste kød er bemærkelsesværdig, for samtidig er den officielle melding fra myndighederne fortsat, at hvis bare man sørger for god køkkenhygiejne, er det uproblematisk at håndtere kød – selv med svine-MRSA i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bakterien formodes at have smittet 6.000-12.000 mennesker her i landet, hvoraf langt de fleste er i direkte eller indirekte forbindelse med svineavl.

Fødevareminister Dan Jørgensen har endnu ikke hørt om den nye anbefaling fra DTU om test af kød, men han fastholder, at DTU og Statens Serum Institut stadig vurderer, at risikoen for smitte gennem kød er minimal.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...