Eksperter: Genindfør MRSA-kontrol 

Arkivfoto
Arkivfoto
6. oktober 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Regeringens rådgivende eksperter anbefaler nu, at der igen fra næste år skal kontrolleres for MRSA-bakterien i kød.

Fødevaremyndighederne stoppede alle test for den antibiotikaresistente bakterie svine-MRSA i svinekød i 2011. Det skriver Politiken mandag.

Men blandt andet med TV SYDs afsløring af, at der er MRSA-rester i hver 5. pakke med svinekød, bør man nu genoptage undersøgelserne, mener altså regeringens rådgivende eksperter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det skal ikke kun undersøges i svinekoteletter og flæskesteg, men også i kyllinge- og kalkunkød, foreslår DTU Fødevareinstituttet, der netop har sendt anbefalingen til Fødevarestyrelsen.

DTU’s anbefaling om at teste kød er bemærkelsesværdig, for samtidig er den officielle melding fra myndighederne fortsat, at hvis bare man sørger for god køkkenhygiejne, er det uproblematisk at håndtere kød – selv med svine-MRSA i.

Bakterien formodes at have smittet 6.000-12.000 mennesker her i landet, hvoraf langt de fleste er i direkte eller indirekte forbindelse med svineavl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fødevareminister Dan Jørgensen har endnu ikke hørt om den nye anbefaling fra DTU om test af kød, men han fastholder, at DTU og Statens Serum Institut stadig vurderer, at risikoen for smitte gennem kød er minimal.

17. marts 2025 Erhverv, Politik, Gråsten, Nordborg, Sønderborg

Handelsstandsforeninger får støtte til blomsterudsmykning

17. marts 2025 Erhverv

Der er penge på vej fra Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst til de lokale handelsstandsforeninger i Sønderborg, Gråsten og Nordborg, efter at Vores Sønderborg har ansøgt om støtte til finansiering af blomsterudsmykning i bymidterne samt på Kong Christian den X’s Bro i perioden medio maj 2025 til primo oktober 2025. Udvalgets formand, Kjeld Stærk […]

Læs mere...