Eksperter: Genindfør MRSA-kontrol 

6. oktober 2014 Uncategorized

Regeringens rådgivende eksperter anbefaler nu, at der igen fra næste år skal kontrolleres for MRSA-bakterien i kød.oksekød

Fødevaremyndighederne stoppede alle test for den antibiotikaresistente bakterie svine-MRSA i svinekød i 2011. Det skriver Politiken mandag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men blandt andet med TV SYDs afsløring af, at der er MRSA-rester i hver 5. pakke med svinekød, bør man nu genoptage undersøgelserne, mener altså regeringens rådgivende eksperter.

Og det skal ikke kun undersøges i svinekoteletter og flæskesteg, men også i kyllinge- og kalkunkød, foreslår DTU Fødevareinstituttet, der netop har sendt anbefalingen til Fødevarestyrelsen.

DTU’s anbefaling om at teste kød er bemærkelsesværdig, for samtidig er den officielle melding fra myndighederne fortsat, at hvis bare man sørger for god køkkenhygiejne, er det uproblematisk at håndtere kød – selv med svine-MRSA i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bakterien formodes at have smittet 6.000-12.000 mennesker her i landet, hvoraf langt de fleste er i direkte eller indirekte forbindelse med svineavl.

Fødevareminister Dan Jørgensen har endnu ikke hørt om den nye anbefaling fra DTU om test af kød, men han fastholder, at DTU og Statens Serum Institut stadig vurderer, at risikoen for smitte gennem kød er minimal.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...