Ellen Trane og Peter Hansen skal i arresten

13. marts 2015 Politik

På mandag lander Ellen Trane Nørby og Peter Hansen bag tremmerne i Sønderborgs mere end 100 år gamle arresthus. Her skal de have en samtale med arrestforvarer Per Schultz om sikkerheden i den gamle bygning.

dk/wp-content/uploads/2014/03/ellen2-300×285.jpg” alt=”Ellen Trane Nørby vil have en ny super-arrest i Sønderborg.” width=”300″ height=”285″ /> Ellen Trane Nørby vil have en ny super-arrest i Sønderborg.

“Rundt omkring i landet er der utidssvarende arresthuse, hvor det er svært at opretholde den nødvendige sikkerhed, der dels skal gøre det sikkert for personalet og dels forhindre at de indsatte smutter, når det passer dem”, siger Ellen Thrane Nørby til SønderborgNyt.

Der er ikke tvivl om, der skal bygges nye og moderne arresthushuse flere steder i landet. Derfor sidder justitsministeren og venter på en rapport, der giver et samlet billede over behovene for nye arrester.

“Men jeg mener, at de lige så godt kan begynde at bygge en arrest i Sønderborg og den skal ligge i forbindelse med Retten i Sønderborg”, siger Ellen Thrane Nørby. Behovet i Sønderborg bliver ikke mindre eller anderledes, mens ministeren venter på rapporten og så synes Ellen Thrane Nørby, der er god mening i at bygge op og ned af retsbygningen.

“Så skal politiet ikke ligge og fragte arresthusindsatte frem og tilbage fra retsmøder”, siger hun.

Peter Hansen følger op

Peter Hansen og Venstre mener, der er behov for, at arresterne i Sønderjylland samles i én ny “superarrest” efter en

Peter Hansen vilæ have Byrådet til at bede justitsministeren om et nyt arresthus.

Peter Hansen vilæ have Byrådet til at bede justitsministeren om et nyt arresthus.

OPP model, som der er arbejdet på tilbage i A. P. Hansens borgmestertid. På den baggrund foreslår Venstre følgende:

– Byrådet tager kontakt til justitsministeren for at gøre ministeren opmærksom på de problemstillinger som de utidssvarende arrester skaber.

– Byrådet anmoder justitsministeren om at gennemføre tiltag så der ikke fremadrettet sker fangeflugter fra de nuværende sønderjyske arrester.

– Byrådet nedsætter en arbejdsgruppe som skal arbejde for at der etableres en ny sønderjysk “superarrest” i Sønderborg kommune efter en OPP model.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk