Ellen Trane og Peter Hansen skal i arresten

13. marts 2015 Politik

På mandag lander Ellen Trane Nørby og Peter Hansen bag tremmerne i Sønderborgs mere end 100 år gamle arresthus. Her skal de have en samtale med arrestforvarer Per Schultz om sikkerheden i den gamle bygning.

Ellen Trane Nørby  vil have en ny super-arrest i Sønderborg.

Ellen Trane Nørby vil have en ny super-arrest i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Rundt omkring i landet er der utidssvarende arresthuse, hvor det er svært at opretholde den nødvendige sikkerhed, der dels skal gøre det sikkert for personalet og dels forhindre at de indsatte smutter, når det passer dem”, siger Ellen Thrane Nørby til SønderborgNyt.

Der er ikke tvivl om, der skal bygges nye og moderne arresthushuse flere steder i landet. Derfor sidder justitsministeren og venter på en rapport, der giver et samlet billede over behovene for nye arrester.

“Men jeg mener, at de lige så godt kan begynde at bygge en arrest i Sønderborg og den skal ligge i forbindelse med Retten i Sønderborg”, siger Ellen Thrane Nørby. Behovet i Sønderborg bliver ikke mindre eller anderledes, mens ministeren venter på rapporten og så synes Ellen Thrane Nørby, der er god mening i at bygge op og ned af retsbygningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så skal politiet ikke ligge og fragte arresthusindsatte frem og tilbage fra retsmøder”, siger hun.

Peter Hansen følger op

Peter Hansen og Venstre mener, der er behov for, at arresterne i Sønderjylland samles i én ny “superarrest” efter en

Peter Hansen vilæ have Byrådet til at bede justitsministeren om et nyt arresthus.

Peter Hansen vilæ have Byrådet til at bede justitsministeren om et nyt arresthus.

Artiklen fortsætter under annoncen

OPP model, som der er arbejdet på tilbage i A. P. Hansens borgmestertid. På den baggrund foreslår Venstre følgende:

– Byrådet tager kontakt til justitsministeren for at gøre ministeren opmærksom på de problemstillinger som de utidssvarende arrester skaber.

– Byrådet anmoder justitsministeren om at gennemføre tiltag så der ikke fremadrettet sker fangeflugter fra de nuværende sønderjyske arrester.

– Byrådet nedsætter en arbejdsgruppe som skal arbejde for at der etableres en ny sønderjysk “superarrest” i Sønderborg kommune efter en OPP model.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...