En bid af verden på sønderjysk – kan opleves på idrætshøjskolen

26. august 2016 Sønderborg

Når en række foreninger med Moyo Kwa Moyo i spidsen sammen med Sønderborg Kommune inviterer til arrangementet ”En bid af verden” på Idrætshøjskolen lørdag den 10. september, er det med ulandsoplysning, underholdning og smagfulde specialiteter på menuen, skriver Lær Dansk i en pressemeddelelse.

Billede 2

Højskoleelever arrangerer sjove lege for børnene.

Dagen begynder med det sønderjyske kaffebord og slutter med en international buffet.

Arrangementet er en dag i kulturens tegn, hvor det ultimative kulturmøde står sin prøve, når gæsterne skal sætte tænderne i de lækre kager på det store sønderjyske kaffebord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vel at mærke sønderjyske kager tilberedt af nye Sønderborg borgere fra så fjerne egne som Afrika, Mellemøsten og Asien.

Dagen er en videreudvikling af den landsdækkende kampagne ”Verdens bedste nyheder”, hvor vi lokalt pepper arrangementet op og sætter vores eget præg på dagen, forklarer Susanne Lubago, der er tovholder på ”En bid af verden”, formand i foreningen ”Moyo Kwa Moyo” og lærer på Lærdansk Sønderborg.

Fra børnelege til international buffet

En bid af verden er åbent for alle interesserede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over det kulinariske spænder aktiviteterne lige fra en international gudstjeneste over børneaktiviteter med IHS’ elever, rytmisk kor-workshop og foredrag med parlamentsmedlem i Tanzania: Amon Anastaz om udviklingsarbejde i Tanzania blandt handicappede til sang, dans og musik fra hele verden udført af lokale borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen starter klokken 14 og slutter kl. 18.30 med den internationale buffet. Her kan man vælge enten selv at tage en ret med til bordet eller at betale 50 kr. pr. person.

Også Sønderborg Kommune deltager i arrangementet ned ansatte fra Kultur og Fritid og Sundhed og Trivsel i boligområderne.

”En bid af verden viser alt det gode, der opstår, når så mange forskellige mennesker og foreninger går sammen og skaber i flok.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen favner så mange forskellige nationaliteter og kulturer, der hver især brænder for at være med og vise, hvad de har at byde på”, siger kulturkonsulent Dennis Lykke.

”Det vil vi gerne være med til at bære frem”.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...