Erhvervsudvalget vil skrue op for tilflytter-servicen

10. oktober 2018 Politik

Erhvervsudvalget har ambitiøse planer på bosætningsområdet.

I den netop reviderede handleplan, som træder i kraft fra 2019, konkretiseres 10 handlinger, som skal tiltrække, modtage og fastholde tilflyttere.

Specielt skal der fokuseres yderligere på at få medfølgende ægtefæller i job, fastholde studerende i området og yde en mere målrettet service til tilflyttere. Konkret nævnes indsatser som et udvidet, lokalt ambassadørkorps, flere netværksarrangementer, styrket samarbejde både internt i og på tværs af kommunerne samt prøveboliger til tilflyttere, skriver Sønderborg Kommune.

I forvejen har Sønderborg Kommune investeret massivt i bosætning, og siden 2015 har der været plus på tilflytterkontoen. Gennem Tilflytterservice er der blandt andet lanceret en velkomstpakke, en CaféNy, en hjemmeside, PartnerJob-ordning samt et tilflytternetværk – alt sammen målrettet direkte til tilflyttere.

Erhvervsudvalgets formand, Gerhard Bertelsen, ser frem til at de konkrete tiltag rulles ud:

”Bosætningsområdet er højt prioriteret i Erhvervsudvalget, og hvis vores virksomheder fortsat skal have adgang til kvalificeret arbejdskraft, er det her, vi skal sætte ind. Vi tager udfordringen omkring fra- og tilflyttere meget seriøst. Tilflytterservice har eksisteret i tre år og er nu et etableret serviceorgan for tilflyttere. Nu er vi klar til at trappe op med nye og forbedrede tiltag, som er direkte målrettet de tilflytter-grupper, som har efterspurgt yderligere hjælp og vejledning”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...