Erik Lauritzen fortalte 699 europæiske borgmestre om Sønderborgs ProjectZero

23. februar 2018 Politik

Sønderborg er helt fremme når det handler om at blive CO2-neutral. Det var tydeligt, da borgmester Erik Lauritzen torsdag var inviteret til Bruxelles. Her skulle han i en debat fortælle om erfaringerne med ProjectZero. Med på mødet var hele fire EU-kommissærer – blandt andet EU’s Klimakommissær, Miguel Arias Cañete – og i panel med Erik Lauritzen var blandt andet borgmestrene fra italienske Firenze, slovakiske Prešov og præsidenten for den spanske region Murcia.

Tilhørerne var borgmestre og regionale ledere fra hele Europa, som er samlet i “Borgmesterpagten”. Pagten er en sammenslutning af mere end 9.200 borgmestre og regionale ledere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Borgmesterpagten” er et initiativ, der samler europæiske byer og regioner om at gøre en indsats for klimaet.

”Det er en stor ære for mig at sidde foran både EU’s klimakommissær og borgmestre fra hele Europa for at dele ud af vores erfaringer med ProjectZero. Det viser for mig, at vi er langt fremme, og at Sønderborg er en kommune, som andre europæiske byer kan spejle sig i”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Hele dagen var 700 borgmestre samlet i Europa-Parlamentet for at dele erfaringer med at beskytte klimaet. Erik Lauritzen var med i panelet til en debat om byers bidrag til at bevare klimaet. Her fortalte borgmesteren om Sønderborgs langvarige fokus på klimaet, og hvordan kommunen har delt erfaringer med gæster fra hele verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mødet torsdag var “Borgmesterpagtens” 10 års jubilæum. Pagten er et initiativ taget af Europa-Kommissionen som supplement til de tiltag EU’s medlemslande tager på nationalt plan. Initiativet arbejder for at skabe et sundt miljø, grønne jobs og livskvalitet til borgerne. Helt usædvanligt deltog intet mindre end fire kommissærer og parlamentets præsident.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2021 Politik, Sønderborg, Uncategorized

Samlet vederlagsomkostning til formænd og næstformand stiger i ny udvalgsstruktur

30. november 2021 Politik

Som SønderborgNYT tidligere tirsdag kunne fortælle, skal byrådet træffe beslutning om en ny udvalgsstruktur for den kommende byrådsperiode. Det betyder blandt andet, at der fremover bliver ét stående udvalg mere og dermed stiger den samlede vederlagsomkostning til formænd og næstformand i de såkaldte ’stående’ udvalg, hvis forslaget godkendes. Samlet set stiger den årlige, samlede omkostning […]

Læs mere...