Erling Lundsgaard: 2013 blev et godt år for Venstre

16. februar 2014 Politik

Sønderborg Venstres Vælgerforening har på de otte bestyrelsesmøder sidste år haft vores byrådsmedlemmerne Tom Holden, Jens Peter Thomsen, Jesper Rosanes, Tage Petersen og Peter Hansen – på skift – til at fortælle og debattere aktuelle politiske problemstillinger.

Peter Hansen har fortalt om byrådsarbejdet.

Peter Hansen har fortalt om byrådsarbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– På denne måde bliver det mere spændende at sidde i en lokal vælgerforenings bestyrelse, siger Erling Lundsgaard i sin formandsberetning på Venstre i Sønderborgs generalforsamling, som blev holdt forleden.

På generalforsamling var der traditionen tro valg til bestyrelsen.

Erling Lundsgaard blev genvalgt til formand og Rene Schülein samt Jette Merete Phillipsen blev genvalgt til bestyrelsen, mens Jeppe Lorensen blev valgt ind som ny. Thorbjørn Phillipsen og Tage Lametsch sidder klar som suppleanter i endnu et år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunevalget

Vælgerforening Sønderborg/Sydals havde  15 kandidater ud af de 25 som Venstre stillede med ved Kommunevalget.

Medlemmerne stemte om rækkefølgen, som kandidaterne skulle opstilles i på stemmesedlen.

– Vi brugte prioriteringsmetoden. Mange troede, at det kunne medlemmerne ikke finde ud af. Men det blev en kæmpe succes, som er klar til gentagelse ved kommende kommunevalg, siger Erling Lundsgaard.

Valg på skat

Venstre lagde i 2013 selv op til et skattevalg i Sønderborg ved meget tidligt at trække sig fra budgetforhandlingerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre bød på valgflæsk i kampen om stemmerne..

Venstre bød på valgflæsk i kampen om stemmerne..

– Rigtigt eller forkert – det må den enkelte gøre op med sig selv nu bagefter. Men sådan blev det, siger Erling Lundsgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men ved budgetforliget for 2014 besluttede et samlet byråd uden om Venstre, at sætte skatten op med en ½ procentpoint. Men ikke nok med det, man hævede ejendomsskatterne, således den samlede skattestigning i Sønderborg blev på 95 mill kr. eller over 40 % af de 250 milliarder kroner staten havde stillet til rådighed for alle landets 98 kommuner.

– Tankevækkende, når 25 % af de danske kommuner kunne nedsætte deres kommuneskat i 2014, siger Venstre-formanden og taler videre:

– Penge, der er rare at have i kommunekassen og som flertallet mente, at man havde brug for – selvom tidligere borgmester Aase Nyegaard i sin nytårshilsen kunne fortælle, at Sønderborg de seneste tre år har haft overskud på budgettet. Så hvor klog er denne skattestigning og kunne mindre havde gjort det?

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådspladserne

Valget gav et mandat i Gråsten, Sundeved, Nordborg, Augustenborg og Sydals samt fire i Sønderborg.byråd1

– Valgets udfald betød at Venstre fik en næsten 100 % fremgang til 9 mandater – rigtigt flot. Vi fik valgt borgmesterkandidat Peter Hansen, Claus Klaris og Karsten Schøn på Dybbøl. Tom Holden i Ulkebøl og Inger Plauborg på Sydals. Et resultat vi kun kan være stolte af, siger formanden. Han mener, det tegner godt til byrådsvalget om fire år – og valgkampen er jo startet.

Kasernen

Venstre på Christiansborg melder sig klar til arbejdet om de kommende reformer, der skal gennemføres, hvis Danmark skal komme styrket ud af krisen.

Erling Lundsgaard og Venstre vil sikre liv i kasernen.

Erling Lundsgaard og Venstre vil sikre liv i kasernen.

– Men det er ikke nok. Der skal skabes vækst og udvikling i hele landet og ikke bare i København og Århus. Lad os i Sønderborg få fuldgyldig erstatning for de mange arbejdspladser politikerne i øjeblikket flytter fra. Vis på Christiansborg at I er villige til at levere den lovede erstatning for nedlæggelse af Sønderborg Kaserne – en nedlæggelse, der med et pennestrøg fjerner op imod 300 medarbejdere fra Sønderborg, siger formand Erling Lundsgaard og fortsætter:

– Kære politikere vis nu, at I på Christiansborg er klar til at gå ind med rå arbejdskraft og nytænkning til at skabe liv og arbejdspladser de mange bygninger. Indgå i samarbejde med Sønderborg Kommune, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og via et selskab stille bygningerne gratis til rådighed i en årrække, så kommende beboere og brugere senere kan købe staten ud.

Fremtidstanker

Erling Lundsgaard mener, at fremtiden for Sønderborg Kommune kunne se lysere ud. Der hænger mørke skyer hen over den nærmeste fremtid:download

– Fra den 1. maj 2014 vil Sønderborg kaserne være tømt, ikke bare for soldater, men for al inventar m.v. Der bliver sat skodder for vinduerne og portene bliver låst samtidig med, at der – ifølge Garnisonskommandant Mads Rahbek – sættes vagt på, siger Erling Lundsgaard.

– Sygeplejeskolen er der stærke kræfter i gang med at flytte ud af Sønderborgs stærke Campus uddannelsesmiljø til en pløjemark vest for Aabenraa ved det nye Akutsygehus og forsøge at lave et UC-Syd der. At flytte sygeplejeskolen til Aabenraa, betyder, at det ikke vil vare mange år, før sygeplejeuddannelsen flyttes helt væk fra Sønderjylland. Alene fordi der ikke findes det brede uddannelsesmiljø i Aabenraa.

2017

– En gruppe politikere i Aabenraa gjorde også hvad de kunne for, at Sønderborg ikke skulle blive Europæisk Kulturhovedstad 2017. Jeg er ked af, at man i Aabenraa kommune i den grad forsøger at stjæle fra Sønderborg frem for at styrke et kommende samarbejde gennem dialog og forståelse. Jeg ville hellere være med til – i fællesskab – at hente virksomheder og institutioner til Sønderjylland og derved skabe vækst og udvikling for alle, siger den lokale Venstre-formand.

Byg bro

I Sønderborg kommune ligger et par af Danmark største virksomheder sammen med en underskov af små og mellemstore ALS-FYNBROEN_Logo_positivvirksomheder – og vi er klar til, at de fortsat kan udvikle sig på Als. Derfor er vi også mange der mener, at Sønderjylland og Sydslesvig har brug for en fast forbindelse til Fyn via Als. Nemlig en Als-Fyn bro. En fast forbindelse, der alene skal være med til at skabe vækst, udvikling og bosætning på begge sidder af Lillebælt, siger Erling Lundsgaard.

– Det har man brug for på Fyn, og det har vi brug for i Sønderjylland. Der skal i fremtiden skabes mulighed for at alle vores virksomheder også kan rekruttere kvalificeret arbejdskraft på Fyn uden at folk behøver at flytte, ligesom at man kan bo i Sønderjylland og arbejde på Fyn, siger han.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...