E’Svenstruplaug søger penge til hotelbyggeri

20. marts 2021 Politik

I E’Svenstruplaug har man fostret en idé om, at et insekthotel vil gøre Svenstrup endnu mere attraktiv og derfor har lauget sendt en ansøgning, så der kan blive bevilget penge fra Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, så hotellet kan blive bygget. Andre, der arbejder for at gøre landdistrikerne mere attraktive har også sendt ansøgninger.

De bliver læst på tirsdag, når der er møde i udvalget – der beslutter om de enkelte projekter skal føre til, tommelfingeren op eller måske ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, at de ansøgninger, som vi ser i udvalget, er arbejdet virkeligt godt igennem. Og det er da dejligt at sidde og kunne være med til at bakke op om ildsjæle”, siger udvalgsformand Chrarlotte Riis Engelbrecht til SønderborgNYT.

Insekthotel, E´Svenstruplaug

På den ledige hjørnegrund Nordborgvej/Ugebjergvej ønsker E´Svenstruplaug at gøre Svenstrup mere attraktiv for såvel turister som borgere ved at lave et insekthotel – lige ved siden af supercykelstien. Insekthotellet kan også indgå i undervisningen for friskolens elever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Professionel hjælp til fondssøgning 

Hundslev-Notmark-Almsted Landsbylaug er igang med et større projekt omkring Notmark gl. Skole og forbindelserne mellem de tre landsbyer ‘Midt O Als’.

Fase 1 er afsluttet, og nu er der brug professionel støtte til den mere omkostningstunge realisering af aktivitetsparken bag skolen og de indvendige etaper. Hertil søges støtte til professionel fundraising og arkitektarbejde med visualisering, detailtegninger m.m.

Det naturlige frirum for bevægelse og nærvær, Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug og Egen Landsbylaug sammen med Guderup Bylaug

Artiklen fortsætter under annoncen

Vækst og værdier i landdistrikterne  

Trenden i samfundet er mere brug af digitale medier til at videndeling, promovering, involvering eller med henblik på at skubbe i en bestemt retning.

Derfor sætter Landsbyforum sig gerne i spidsen for at sætte spotlight på landsbyernes kvaliteter og potentialer igennem små videohistorier eller lignende, der skaber øget bosætning.

Det bliver en borgerinvolverende proces med tilkøbt professionel hjælp til filmproduktion og tæt samarbejde med bosætningskoordinatoren og sekretariat for landdistrikter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Infoland App 

Landsbyforum gerne på vegne af landsbylaugene søge midler i borgerinitiativpuljen til at købe en Infoland App, der henter de statiske oplysninger fra Infoland-hjemmesiderne.

Pengene ligger klar

Byrådet har sat en million kroner årligt af til borgerinitiativer. Formålet med puljen er, at Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer kan støtte op om en tidlig indsats over for konkrete problemstillinger og projektforslag, der fremmer udviklingsinitiativer i landdistrikterne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...