Et efterskole-ophold i Rinkenæs er en investering

8. januar 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Den dalende offentlige støtte til efterskoleophold betyder, at forældrebetalingen i dag er et betydeligt beløb. Alligevel er der en

Maja og Lena er glade for at være en del af Rinkenæs Efterskole.

Maja og Lena er glade for at være en del af Rinkenæs Efterskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

stor del forældre, der sender deres børn afsted til det skoleophold, der bliver en investering og en oplevelse for livet.IMG_6032

Onsdag aften havde alle landets efterskoler åbnet dørene for kommende elever og deres forældre.

Sønderborg Nyt besøgte Rinkenæs Efterskole, hvor en kommende elev fortalte, at han håber på, han finder modet til at tro på, han faktisk kan nogle ting – og så håber han på, han lærer at omgås andre unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meget tyder på, at det er noget af det, der kommer i hans rygsæk, hvis han kommer til Rinkenæs, når næste skoleår starter.

Rummeligheden

– Her kan du komme og bare være den, som du er, siger Maja Manley Eriksen, der på åbent hus dagen fungerer som rundviser sammen med Lena Vatter.

– Her på efterskolen kender vi hinanden og lærerne rigtigt godt, så hvis en føler sig udenfor eller klemt på andre måder, så bliver det bemærket og taget op, så tingene kan ændre sig, siger Lena Vatter til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Køkkenlederen, Hanne, fortæller, at efterskolen modner de unge mennesker. Foto: Anna Hynding.

Køkkenlederen, Hanne, fortæller, at efterskolen modner de unge mennesker. Foto: Anna Hynding.

Køkkenlederen Hanne forklarer, at efterskoleophold modner den unge, som lærer at fungere sammen med andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

En vigtig ballast fra efterskoleophold er, at de unge får lært at tænke vi og ikke jeg, fordi de i fællesskabet med andre unge lærer, at man kun vokser og gror i samspil med andre.

– Der er god læring i at de unge ganske enkelt er nødt til at lære at leve med hinanden. Man kan ikke bare gennem sig, siger Hanne. De elever, som man de første dage, synes er lidt mærkelige, de sidder jo i spisesalen morgen efter morgen.

Altså er et efterskoleophold en investering i et ungt menneskes fremtid, hvor der udover læren fra de mange fag også høstes en masse sociale kompetencer, der gør vejen til fremtiden betydeligt lettere end den bliver for alle dem, der hele tiden tænker jeg, jeg og jeg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både madlavning og rengøring er blandt opgaverne på de unges ugeskema, så de lærer, at hver eneste af dem har et medansvar for, at alle sammen trives i bedste velgående. Og både Maja Manley Eriksen og Lena Vater er begejstrede for at være på stedet, så Rinkenæs Efterskole modner tilsyneladende de unge mennesker på bedste vis.

Du kan se meget mere om efterskolen på rinkenaes.dk

Se billeder fra skolen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.495363780583974.1073742000.271358109651210&type=1

 

21. juni 2024 Augustenborg, Erhverv

Kommunen bliver ejer af siloerne ved Augustenborg Havn

21. juni 2024 Augustenborg

Fra den 1. juli kan Sønderborg skrive siloerne og pakhuset i Augustenborg ind i rækken af kommunale ejendomme og borgmesteren mener, det er et køb, der giver rigtig god mening. “Udviklingen af havneområdet i Augustenborg er et vigtigt projekt, der betyder rigtigt meget og når vi køber DLG-bygningerne, så råder vi over hele havneområdet og […]

Læs mere...