EUC er en skraldespand

24. april 2013 Uncategorized

– Erhvervsskolerne er blevet en skraldespand og et opholdssted for utilpassede unge.

Sådan lyder kritikken fra professor ved Danmarsk Pædagogiske Universitet, Niels Egelund, i kølvandet på en undersøgelse fra agenda.

Og direktør for EUC Syd, Finn Karlsen er delvist enig i kritikken:

– Han kan godt have ret i, at man først fordeler de unge i forhold til de gymnasiale uddannelser, og så siger man, at resten kan gå på en erhversskole, og derfor får han ret i, at erhvervsskolerne bliver et opsamlingsheat, siger Finn Karlsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen fra Agenda er basseret på folkeskolelæreres vurderinger af eleverne.
Den viser, at de elever, som vil starte på en erhvervsuddannelse, er ringere begavet, dårligere motiveret og mindre flittige i forhold til elever, der ønsker en gymnasiel uddannelse.

Det kalder Finn Karlsen for en ensporet vurdering, fordi unge på erhvervsskolerne blot har andre kompetencer end de rent boglige.

Undersøgelsen fortæller heller ikke, hvor mange unge, der er fejlplacerede i gymnasierne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Sønderborg, Frivillige

Jesper Damm Andersen præsident for Rotary

28. juni 2022 Sønderborg

Drift- og logistikchef hos SIB Byggeri, Jesper Damm Andersen, er med virkning fra 1. juli præsident i Sønderborg Rotary Klub. På posten afløser han vicedirektør i Salus Boligadministration, Lisbeth Jakobsen, der har beklædt præsidentposten de seneste 12 måneder, skriver SIB. Jesper Damm Andersen, Lisbeth Jakobsen, udgør sammen med statsautoriseret revisor i EY og præsident elect […]

Læs mere...