EUC er en skraldespand

24. april 2013 Uncategorized

– Erhvervsskolerne er blevet en skraldespand og et opholdssted for utilpassede unge.

Sådan lyder kritikken fra professor ved Danmarsk Pædagogiske Universitet, Niels Egelund, i kølvandet på en undersøgelse fra agenda.

Og direktør for EUC Syd, Finn Karlsen er delvist enig i kritikken:

– Han kan godt have ret i, at man først fordeler de unge i forhold til de gymnasiale uddannelser, og så siger man, at resten kan gå på en erhversskole, og derfor får han ret i, at erhvervsskolerne bliver et opsamlingsheat, siger Finn Karlsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen fra Agenda er basseret på folkeskolelæreres vurderinger af eleverne.
Den viser, at de elever, som vil starte på en erhvervsuddannelse, er ringere begavet, dårligere motiveret og mindre flittige i forhold til elever, der ønsker en gymnasiel uddannelse.

Det kalder Finn Karlsen for en ensporet vurdering, fordi unge på erhvervsskolerne blot har andre kompetencer end de rent boglige.

Undersøgelsen fortæller heller ikke, hvor mange unge, der er fejlplacerede i gymnasierne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...