EUC er en skraldespand

24. april 2013 Uncategorized

– Erhvervsskolerne er blevet en skraldespand og et opholdssted for utilpassede unge.

Sådan lyder kritikken fra professor ved Danmarsk Pædagogiske Universitet, Niels Egelund, i kølvandet på en undersøgelse fra agenda.

Og direktør for EUC Syd, Finn Karlsen er delvist enig i kritikken:

– Han kan godt have ret i, at man først fordeler de unge i forhold til de gymnasiale uddannelser, og så siger man, at resten kan gå på en erhversskole, og derfor får han ret i, at erhvervsskolerne bliver et opsamlingsheat, siger Finn Karlsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen fra Agenda er basseret på folkeskolelæreres vurderinger af eleverne.
Den viser, at de elever, som vil starte på en erhvervsuddannelse, er ringere begavet, dårligere motiveret og mindre flittige i forhold til elever, der ønsker en gymnasiel uddannelse.

Det kalder Finn Karlsen for en ensporet vurdering, fordi unge på erhvervsskolerne blot har andre kompetencer end de rent boglige.

Undersøgelsen fortæller heller ikke, hvor mange unge, der er fejlplacerede i gymnasierne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. juni 2021 112, Sønderborg

Her er stilladset hvor en mand faldt igennem

14. juni 2021 112

På billedet ser man hullet i stilladset, som en mand mandag morgen faldt igennem. Stilladset står på den tidligere JF-grund ved Vølundsgade i Sønderborg. “Længere nede på stilladset sidder længebjælken, som er med til at sikre, at stilladset ikke rykker sig – og havde det rykket sig, så ville ikke blot en enkelt, men flere […]

Læs mere...