EUC er en skraldespand

24. april 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

– Erhvervsskolerne er blevet en skraldespand og et opholdssted for utilpassede unge.

Sådan lyder kritikken fra professor ved Danmarsk Pædagogiske Universitet, Niels Egelund, i kølvandet på en undersøgelse fra agenda.

Og direktør for EUC Syd, Finn Karlsen er delvist enig i kritikken:

– Han kan godt have ret i, at man først fordeler de unge i forhold til de gymnasiale uddannelser, og så siger man, at resten kan gå på en erhversskole, og derfor får han ret i, at erhvervsskolerne bliver et opsamlingsheat, siger Finn Karlsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen fra Agenda er basseret på folkeskolelæreres vurderinger af eleverne.
Den viser, at de elever, som vil starte på en erhvervsuddannelse, er ringere begavet, dårligere motiveret og mindre flittige i forhold til elever, der ønsker en gymnasiel uddannelse.

Det kalder Finn Karlsen for en ensporet vurdering, fordi unge på erhvervsskolerne blot har andre kompetencer end de rent boglige.

Undersøgelsen fortæller heller ikke, hvor mange unge, der er fejlplacerede i gymnasierne.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...