Fantastisk frivillige-opbakning til badehusene

Badehusene. Privat foto
Badehusene. Privat foto
17. juni 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

For lidt over en måned siden fik Badehusgruppen under Hertugbyens Udviklingsforum den sørgelige besked, at byens badehuse skulle rives ned, og flydebroen skulle flyttes til Sønderborg. En udmelding, som fik hele Augustenborg og flere politikere i Sønderborg op ad stolen. Heldigvis blev planen annulleret af borgmester Erik Lauritzen, og en masse frivillige har nu været i gang med at renovere badehusene og bygge fast bro, så flydebroen kan kobles på.

Det skriver Hertugbyens Udviklingsforum, HU, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen har leveret materialer og på trods af kun to dages varsel lykkedes det Badehusgruppen at samle hele 18 stærke frivillige til en arbejdsdag ved badehusene søndag den 16. juni fra kl. 8.00 til ca. 15.00. Opgaverne lød på opretning og understøtning af badehusene og vigtigst: Bygning af fast bro, som flydebroen kan kobles på.

Resultatet var en fantastisk søndag fyldt med frivillige, der knoklede løs i syv timer – én kom endda helt fra Fynshav for at hjælpe.

HU gav morgenmad, og planen var rugbrød til frokost, men pludselig kom et ældre ægtepar med ringridere, flutes og alt tilbehør, og så blev der i stedet tændt op i grillen – sikken en fest. Og der manglede heller ikke noget til den søde tand, hvor borgere og Augustenborghallerne havde sponseret lækre kager.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hele dagen gik strygende – jeg er virkelig imponeret “, fortæller Jeanette Myllerup, formand for HU.

“Alle var glade og opsat på at få det her gjort så godt som muligt, der var højt humør og grin hele vejen. Men det havde ikke kunnet lykkes uden byens enorme opbakning helt fra start og gennem hele forløbet, og de mange frivillige om søndagen! Sådan ser det ud, når en by står sammen! Kæmpe tak for det”.

“Men en hel særlig tak skylder vi bestemt Per Jørgensen, Bjarne Schmidt og Leif Due for helt fantastisk projektstyring – hold da op, det kørte bare”, siger Jeanette Myllerup, der gerne vil opfordre alle til at komme til badehusene i Augustenborg og nyde resultatet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flydebroen bliver snart koblet på broen, og så er Augustenborg helt klar til sommer.

Skulle man være interesseret i at se resultatet af de frivilliges fantastiske indsats, så kan man f.eks. tage til Augustenborg i den kommende Sankt Hans-weekend, hvor der sker en masse i byen: Der er både Augustenborg Ringridning med Augustenborg/Bro Frivillige Brandværn og mange børneaktiviteter. Og der er stor Sankt Hans-weekend ved slotsparken med alt fra WoodSculpture-fernisering med imponerende træskulpturer, NatureAddicts med SUP, hoppeborge til børn, livemusik og sildebord og meget andet.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...