FC Sønderborg har 1 1/2 stjerne ud af fem mulige

Foto: FC sønderborg
18. november 2020 Sport

Børnefodbolden i Danmark har gennem de senere år oplevet et stort fravalg i de yngste årgange. Det har fået DBU til at sætte fokus på en ny børnefodbold strategi, hvor der ønskes mere fokus på udvikling fremfor præstation og konkurrence.

’Væk fra klubben i centrum’ hen mod ’spilleren i centrum’.

Vigtige elementer i et godt fodboldmiljø er ligeledes tryghed og tilknytning til nærmiljøet. Disse tanker og visioner for børnefodbolden er omdrejningspunktet i vores arbejde i FC Sønderborg, FCS, som er den elitære ungdoms-overbygning for de mest talentfulde og ambitiøse fodboldspillere fra Als og Sundeved.

Artiklen fortsætter under annoncen

FCS kan i dag tilbyde morgentræning for alle årgange fra U13-U19. Træning, som har fokus på spillernes individuelle tekniske og taktiske færdigheder/forståelse – og desuden holdtræning om eftermiddagen.

Al træning foregår under ledelse af dygtige, engagerende og højt uddannede trænere, skriver klubben i en orientering til sponsorerne.

DBUs Licenssystem

DBU har indført et licenssystem, som ranker klubbernes talentudvikling ud fra parametre som f.eks. organisation, uddannelse og produktivitet, og klubberne tildeles mellem 1-5 stjerner. FCS er tildelt 1 1/2 stjerne og rækker ud efter én, mens SønderjyskE har tre stjerner.

Artiklen fortsætter under annoncen

FCS er eneste licensklub i Sønderjylland i området op til Haderslev og over til Esbjerg.

At være licensklub er økonomisk udfordrende og FCS er meget afhængige af – og glade for – vores tre største sponsorer: Broager Sparekasse, LINAK og Sønderborg Kommune, uden dem ville dette ambitiøse tilbud til Sønderborgs ungdom ikke være muligt.

Motivationen og det dedikerede engagement hos både spillere, trænere og andre omkring klubben er baseret på, at alle kan se, at de gør en forskel – at der sker udvikling og vækst.

Artiklen fortsætter under annoncen

For os i FCS er der et stort ønske om at se spillerne udvikle sig, og holdene dermed præsterer bedre og bedre i kampene.

Fodboldrejsen

Samtidigt ønsker FCS at skabe den gode historie og støtte den unge talentfulde fodboldspillers drøm om at realisere rejsen fra sin moderklub til den elitære licensklub FCS og videre til superligaklubben SønderjyskE og derfra videre ud i den store fodboldverden.

For at gøre det muligt er det nødvendigt med samarbejde på tværs – hele vejen fra moderklub til superligaklub. Et stærkt samarbejde med respekt for hinandens ståsted i fødekæden og de præmisser, der arbejdes ud fra i hvert led.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk