Ferie: Undgå feriekø ned gennem Tyskland

29. juni 2013 Uncategorized

Flere tusinde danskere pakker bilen og kører sydpå efter solen. Men køreturen kan hurtigt blive en trist affære. Især hvis tempoet forsvinder i vejarbejder og trafik-køer.

– Fra denne weekend og frem vil der være fuld trafik rundt omkring på vejene i Europa, siger Frederik Valmin, der er feriekonsulent hos FDM.

Kør om natten

Ifølge ham er der langt mest pres på den tyske autobahn lørdag, når der typisk er skiftedag i ferieboligerne i Sydeuropa.

– Hvis man gerne vil forsøge at undgå nogle af alle de her kødannelser, så kan man vælge at køre meget tidligt, om natten eller, hvis man har mulighed for det, så køre en søndag eller midt i ugen, siger Frederik Valmin.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men skal man af sted en dag med ekstra tryk på vejene, så er der også hjælp at hente. FDM har en “Kø-prognose” på deres hjemmeside, hvor man kan få overblik over køer og vejarbejder i det meste af Europa.

Kø-prognose: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/aktuel-koeprognose

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. maj 2021 Uddannelse, Sønderborg

5a fra Dybbøl-Skolen er med i Lego Challenge- OL i børnehøjde

10. maj 2021 Uddannelse

5a fra Dybbøl-Skolen er tilmeldt Lego Challenge ’OL i børnehøjde’ og konkurrencen går ud på, at eleverne skal bygge noget med legoklodser, som har med Olympiske lege at gøre. Eleverne har sammen med klasselærer Marlene Strüssmann og Dusko Milovic som natur/teknologi lærer, har valgt at klassen bygger OL-byen med tilhørende sportsfaciliteter. ”I den forbindelse var […]

Læs mere...