Finn Lausten fra Sønderborg skal cykle op ad flere Tour de France-bjerge

Finn Laustsen er klar til Tour-bjergene. Pressefoto
Finn Laustsen er klar til Tour-bjergene. Pressefoto
14. maj 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Cykelnerven kæmper sig igennem de franske Tour de France-bjerge intet mindre end to uger før, de professionelle cykelryttere stiller til start i årets Tour de France. 500 Cykelnerven-ryttere skal her prøve kræfter med mestrenes asfalt, mens de sidste forberedelser til verdens største og mest legendariske cykelløb finder sted.

En af de 500 ryttere er Finn Lausten fra Sønderborg, skriver Scleroseforeningen.

Men Cykelnerven er også Scleroseforeningens flagskibsevent, der nu har eksisteret i flere end 10 år for at samle livsvigtige penge ind til forskningen i sclerose. Og den indsamling er en, som Finn Lausten fra Sønderborg er en vigtig del af. Og hvorfor er han egentlig det?

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er en skræmmende sygdom, som rammer vilkårlige mennesker. Jeg glæder mig over, at få mulighed for at være med til at rykke på nogle ting, så folk der har sclerose, kan få de bedste forudsætninger for at leve med sygdommen”, siger Finn Lausten.

I 2024 cykler Cykelnervens rytterne bjerge som Cime de la Bonette, Col de la Couilole og sidst, men ikke mindst, fortryllende Galibier, når de prøver kræfter med bjergene fra etape 4, 19 og 20 af årets Tour de France. Det er blot tre ganske særlige Tour de France-bjerge ud af en alenlang liste, som årets ryttere skal kæmpe sig igennem på fire dage i sadlen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fire cykledage, hvor alle ryttere efterfølgende kan sidde hjemme i sofaen og tænke tilbage på, hvordan det var at cykle lige præcis dét hårnålesving, endelig at nå toppen af dét bjerg og ikke mindst, hvorfor det var okay selv at være max presset, når selv Pogačar kan blive presset op ad dén stigning.

”Jeg har allerede fået en forsmag på det tætte sammenhold, der er omkring Cykelnerven – gennem fælles træninger og arrangementer. Det har vist sig at være en stor oplevelse, så jeg ser virkelig frem til at komme til Frankrig og få det helt ind under huden”, siger Finn Lausten.

Artiklen fortsætter under annoncen

At en af Cykelnervens ambassadører, der er med til at planlægge årets rute og selv cykler med hvert år, er Danmarks skarpeste Tour de France-ekspert, er heller ingen tilfældighed. Nemlig Dennis Ritter.

For Danmarks Tour de France-ekspert er der ingen tvivl. Cykelnerven er og kan noget ganske, ganske særligt.

”Den nære sammenhæng med Tour de France giver Cykelnerven noget unikt og enestående, og det er også derfor, det er en stor ære for sådan en som mig, der har beskæftiget sig med Touren på nærmeste hold i 23 år, at være ambassadør på Cykelnerven”, siger Dennis Ritter og fremhæver, at Cykelnerven er en hård, fysisk krævende udfordring – på den flinke måde:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Måske er Cykelnerven klassens frække dreng, men på den flinke måde. Den er måske fræk, fordi den ikke er nem at gennemføre. Det er fysiske udfordringer fra øverste hylde, for ambitionerne er altid store. Uanset hvilken rute og hvilke bjerge, Tour de France-ledelsen vælger, tager vi altid udfordringen op”.

Ritter og resten af Cykelnervens cykelentusiaster tager ikke kun kampen op mod de mange højdemeter for den exceptionelle oplevelses skyld. For dem alle er det både en personlig udfordring på viljestyrke og udholdenhed, men også et vigtigt bidrag i kampen mod sclerose.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...