Flere kvinder søger hjælp i krisecentrene

6. maj 2013 Uncategorized

Rigtigt mange kvinder i Syd- og Sønderjylland havde alvorligt brug for hjælp sidste år, og det gav trængsel på de syd- og sønderjyske krisecentre.

Kvinderne kommer, fordi de er flygtet fra en voldelig partner og mangler et sted at bo. I Sønderborg fik en stor gruppe kvinder rådgivning, fordi de blev forfulgt af en tidligere partner.

– En tredjedel af alle de henvendelser vi sidste år fik i vores rådgivning, handlede om stalking, fortæller Ruth Malle, der leder Kvinde og Krisecentret i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun mener, det er blevet langt lettere for stalkerne, fordi de sociale medier giver gode muligheder for at følge med i og overvåge deres tidligere partneres liv, oplyser dr.syd.

I Esbjerg kørte krisecentret det meste af året med en overbelægning på over 100 procent, og på centeret i Sønderborg steg antallet af overnatninger også.

I Esbjerg har krisecentrets leder, Inger Høj bemærket en ny gruppe kvinder i statistikken. De er dukket op i kølvandet på den økonomiske krise.

– Med fyringer og tvangsauktioner går folk i afmagt, og så sker det, at nogle tyer til vold, siger Inger Høj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...