Flere kvinder søger hjælp i krisecentrene

6. maj 2013 Uncategorized

Rigtigt mange kvinder i Syd- og Sønderjylland havde alvorligt brug for hjælp sidste år, og det gav trængsel på de syd- og sønderjyske krisecentre.

Kvinderne kommer, fordi de er flygtet fra en voldelig partner og mangler et sted at bo. I Sønderborg fik en stor gruppe kvinder rådgivning, fordi de blev forfulgt af en tidligere partner.

– En tredjedel af alle de henvendelser vi sidste år fik i vores rådgivning, handlede om stalking, fortæller Ruth Malle, der leder Kvinde og Krisecentret i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun mener, det er blevet langt lettere for stalkerne, fordi de sociale medier giver gode muligheder for at følge med i og overvåge deres tidligere partneres liv, oplyser dr.syd.

I Esbjerg kørte krisecentret det meste af året med en overbelægning på over 100 procent, og på centeret i Sønderborg steg antallet af overnatninger også.

I Esbjerg har krisecentrets leder, Inger Høj bemærket en ny gruppe kvinder i statistikken. De er dukket op i kølvandet på den økonomiske krise.

– Med fyringer og tvangsauktioner går folk i afmagt, og så sker det, at nogle tyer til vold, siger Inger Høj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...