Flere projekter samles under navnet ‘Sunde arbejdspladser’

10. juni 2020 Politik

Kommunen har gennem de seneste fire år – via forskellige projekter – tilbudt private virksomheder i kommunen gratis rådgivning til fremme af sundhed og trivsel på arbejdspladsen. Nu samles de forskellige tilbud under én samlet indsats under navnet ”Sunde arbejdspladser”.

Det har Sundhedsudvalget bestemt på tirsdagens udvalgsmøde.

Mange virksomheder i kommunen har allerede haft besøg af en sundhedsvejleder, der har blandt andet har sat gang i aktive pauser på arbejdspladsen, eller har hjulpet enkelte medarbejderne i gang med en sundere livsstil.

Artiklen fortsætter under annoncen

De forskellige indsatser er blevet evalueret, og de bedste erfaringer videreføres nu under ét samlet tilbud, hvor private virksomheder kan få viden og rådgivning om sundhed på arbejdspladsen, få uddannet sundhedsnøglepersoner og tilbyde medarbejdere sundhedstjek.

’Sunde arbejdspladser’ har til formålet at mindske ulighed i sundhed blandt erhvervsaktive borgere.

”Vi har i nogle år høstet rigtig mange erfaringer fra forskellige projekter, som har vist sig at have en masse fællesnævnere. Det giver god mening at samle det i en fælles og varig indsats, der kan være med til at give et generelt sundhedsløft blandt de erhvervsaktive borgere. Når tilbuddet kommer via arbejdspladsen, når vi bredere og tidligere ud, end hvis vi skal ud og motivere den enkelte borger til selv at opsøge kommunens Sundhedscenter”, siger formanden for Sundhedsudvalget, Helge Larsen, i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk