Flot kamp sikrede SønderjyskE to vigtige point

2. marts 2023 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Op til kampen mod TTH sagde cheftræner Rasmus Vandbæk at han håbede at publikum ville være med til at skabe stemning og lægge pres på modstanderne i opgør om vigtige point. Det ønske fik han til fulde opfyldt, der var en fantastisk stemning i Broager Sparekasse Skansen fra de trofaste fans der blev godt bakket op af elever fra Idrætshøjskolen med sange og slagråb.

Inde på banen var det også SønderjyskE der dominerede kampen fra start til slut og selv om holdet aldrig fik lavet et kæmpehul virkede det som om der var kontrol.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sejren blev grundlagt på et angrebsspil hvor SønderjyskE med en fantastisk aggressivitet fik afsluttet som aftalt og dermed fik de også mulighed for at komme tilbage i forsvaret, der stod stabilt med to gode keepere bag sig.

I løbet af de første 30 minutter fik SønderjyskE opbygget et forspring på 5-3 i det 12. minut, men gæsterne bed fra sig og kom på 6-5 inden de lokale spillere for alvor satte turbo på – godt hjulpet af store redninger af Rasmus Bech i målet. Forspringet blev i de næste minutter øget til 9-5  og det gode spil fortsatte i halvlegens sidste del og holdet gik til pause med en føring på 16-11.

Anden halvlegs to første scoringer blev sat ind af gæsterne inden August Wiger igen fik SønderjyskE på tavlen til 17-13. Derefter fik Bagersted trukket et par straffekast, der sikkert blev sat i mål af Tobias Møller til 19-14. TTH bed igen fra sig og kom stille og roligt tættere på og midt i halvlegen var føringen reduceret til 24-22. I den periode brændte SønderjyskE et par afslutninger og defensiven havde heller ikke helt fat.

Via en time-out fik Rasmus Vandbæk igen styr på tropperne og da holdet på kanten af en nøl-kendelse mod TTH blokerede en TTH-afslutning ved 27-23 i det 47. minut var det som om, troen om sejr for alvor bed sig fast.

Kasper Larsen havde afløst Rasmus Bech i målet og med en stor redning i det 56. minut ved 31-27 blev det klart, at SønderjyskE ville løbe med sejren og to vigtige point.

Det hele endte med en sejr på 33-30 og med sejren er drømmen om slutspil endnu intakt.

Målmandstræner Per Vandbæk var da også en glad mand efter kampen.

”Jeg synes vi dominerer hele kampen igennem og derfor er sejren også fuldt fortjent, og naturligvis en forløsning for os alle. Angrebsspillet fungerer fantastisk flot og med vores aggressivitet kommer vi til de afslutninger vi gerne vil og bortset fra et par minutter i 2. halvleg får vi også bolden smidt i mål. Dermed kan vi også hurtigt omstille os til forsvarsspillet, hvor vores to keepere på skift byder ind med lige nøjagtig de kompetencer, vi ved, de besidder. Det hele gik op i en større enhed og en yderst vigtig sejr”, siger målmandstræneren i en pressemeddelelse.

SønderjyskE – TTH Holstebro 33-30 (16-11)

SønderjyskE : Andreas Lang 7, Tobias Møller 6, Oliver Nøddesbo Eggert 4, Sebastian Agustinussen 4, Noah Gaudin 4, August Wiger 3, Jacob Bagersted 3, Morten Bjørnshauge 1, Tobias Olsen 1.

TTH Holstebro : Rasmus Kier 5, Simon Jensen 4, Miha Zvizej 4, Frederik Tilsted 4, Magnus Bramming 3, Nikolaj Enderleit 3, Jonas Gade Nielsen 3, Emil Jensen 1, Dan Beck-Hansen 1, Mathias Smed 1, Sander Heieren 1.