Flot og underholdende Als Revyen

12. marts 2015 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

De mange glade amatører, der er med i årets udgave af Als Revyen har al mulig grund til lige at tage en runde og klappe hinanden på skuldrene. Sammen har de lavet en underholdende revy, der behandler både nært og fjernt.

I år er der nye med på scenen og det var overraskende, at de gav den gas, så man skulle tro, at de havde været en del af det hele i flere år.IMG_1442

Artiklen fortsætter under annoncen

På scenen får vi et kig ind i en skoleklasse, der en gang var helt almindelig og hvor læreren mest af alt bare underviste. Nu er den slags klasser jo fortid, fordi, der er penge at hente ved at lukke specialskoler og samle alle børn samme sted.

Inklusionsklasser har pædagoger koblet på, men det hjælper jo ikke læreren at have sådan en til at rende og råbe efter damp-børn og psykisk syge. Derfor er det fristende at bede pædagogen tage hele klassen med på besøg på Christiansborg, så dem derinde lige kan få et glimt af virkeligheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syrien-krigere

Det blev afsløret i revyen, at det slet ikke er unge mennesker, der rejser til Syrien. Det er ældre fra hjemmeplejens målgruppe og adskillige fra plejehjemmene.

Her får journlisten at vide, hvor dygtig borgmesteren er til at finde støttekroner til sit arbejde.

Her får journlisten at vide, hvor dygtig borgmesteren er til at finde støttekroner til sit arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi rejser da derned for at komme tilbage som flygtninge, så vi kan bo på kasernen og slippe for ugegamle madpakker”, siger en repræsentant for de ældre.

“Det synes jeg er glimrende – og her i Sønderborg gør vi jo meget for de udsatte. Dem får vi nemlig tilskud til fra staten”, siger borgmesteren. Han har lige købt Sønderborg Kaserne og den betales stort set af Udlændingestyrelsen.

“Jeg tænker også på at købe Augustenborg Slot. Jeg er nemlig ret god til det med at finde støttemuligheder. Jeg er jo tidligere landmand – og det er jo et erhverv, der virkelig forstår at leve på støtten.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to kongelige prinsesser er med i revyen – og det er Putin også.

Helt lokalt

Livets gang i Augustenborg er også husket.

Det er ikke alene i baglokalet hos købmanden, livet store spørgsmål kan besvares.

Det er ikke alene i baglokalet hos købmanden, livet store spørgsmål kan besvares.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min mand er kommet ud fra sygehuset, altså ud af offentligt regi og ind i det private. Hverken Sønderborg eller Augustenborg Sygehus kunne hjælpe ham”, siger en kvinde .

Det viser sig at manden nu har slået sig ned i baglokalet hos Leif Købmand.

“Og der kan de klare det hele. Både lands- og lokalpolitik og de kan kurere alle sygdomme”, siger hun. faktisk er der også hjælp at hente, hvis man skal have kontakt til kommunen eller have skruet en vandhane fast.

På mange måder klarer det private mange opgaver meget bedre end det offentlige.

Der er numre om syriske flygtninge, singler, om de der lever og ånder for facebook og en række mere eller mindre skæve eksistenser – og så er der et væld af underholdende sange.

Lokal minister

Benny Engelbrecht med i Als Revyen.

Benny Engelbrecht med i Als Revyen.

Og et pletskud er, at vi får et glimt af, hvordan det er for Benny Engelbrecht pludselig at blive minister. Hans første tanke har selvfølgelig været, at nu havde han et helt ministerium, som han skulle stå i spidsen for. Det skal han også. Men det betyder ikke, han skal bestemme noget som helst. Politikere er jo altid midlertidige, så der er ikke mening i, de vil blande sig i det store arbejde, der laves af de faste.

På scenen fortæller han selv, hvordan han startede ud som ung med masser af fest og musik, for så at ende som socialdemokrat.

Alt på scenen bliver fremført på en måde, så det er synd for dem, der ikke skynder sig ind på revyens hjemmeside og får fat i en billet.

 

21. februar 2024 Samfund, Sønderborg

Kvindedagen: Kom og hør hvordan kvinder selv arbejder imod reel ligestilling

21. februar 2024 Samfund

Kvindekomiteen i Sønderborg markerer igen i år den internationale Kvindedag og det foregår på Hotel Sønderborg Strand, hvor døren er åben fra kl. 17.30 og arrangementet begynder kl. 18.00. Årets kvindepolitiske emne er mental load, der dækker over den uendelige huskeliste af små og store ting, der skal klares i familien – og det er […]

Læs mere...