Flot opbakning til hundelovs-demonstration

1. juni 2013 Uncategorized

De to lokale igangsættere, der stod bag ideen med en demonstration imod hundeloven, kan være yderst tilfredse. Deltagere kom lørdag trillende fra Sjælland, Nordjylland og Fyn – så der var flere hundreder samlet.

Camilla Fogh ønsker at hunde bedømmes på deres opførsel og ikke på udseende.

Målet med demonstrationen er, at den hundelov, der koster livet for uskyldige hunde, skal laves om. Og Fødevareministeren har lovet at kigge på den, men ministeren glemte at stille hundeaflivningerne i bero, imens der arbejdes på sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som loven er i dag, skal hundeejere kunne dokumentere, der hund ikke har gener fra såkaldte muskelhunde.  Noget andet er, at muskelhunde ikke som udgangspunkt er farlige. Når hunde er aggressive skyldes det oftest ejeren.

– Vores hund har ikke stamtavle, men den er dejlig, venlig og uerstattelig. Når den ikke har stamtavle, så er den i livsfare, siger Camilla Fogh fra talerpodiet på havnekanten ved Sønderborg Slot. Hun ser gerne, at hunde dømmes på deres adfærd og ikke på udseendet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi må se  øjnene, vi har en ganske velskrevet hundelov, men den er bestemt ikke velfungerende, siger Zenia Zingenberg, der er advokat for foreningen Fair Dog.

Med hundeloven fra 2010 blev 13 racer forbudt i Danmark. Men det er ikke kun ejere af muskelhunde, det berører, men også små hunde som gravhunde, der kan have en snært af muskelhund i sig. Det har fået flere organisationer, som dyrenes beskyttelse, Dyreværnet og Fair Dog til at ytre sin mening.

Turister rammes også

Den hundelov, som vores politikere har skruet sammen, koster penge, fordi færre tyske turister lejer sommerhus eller camperer i Danmark. De tyske hundeejere vil ikke risikere, at miste deres hund på grund af den danske lov. Altså bliver de på den hundevenlige side af grænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se billedere fra demonstrationen: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.557888577595044.1073741868.371861676197736&type=1

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Tag en tur gennem labyrinten når du kommer for at købe Halloween-græskar

1. oktober 2022 Erhverv

Ved rundkørslen ved samkørselspladsen på Aabenraavej har Daabeck der røde bod stående – og ved den er der et væld af græskar og det er der også på marken. “Græskar i alle størrelser er til salg. Der er små pyntegræskar og selvfølgelig også græskar, som kan skæres ud til Halloween”, siger Charlotte Daabeck, der har […]

Læs mere...