Flygtninge: DF kræver klare svar fra Borgmesteren

13. september 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Da vi i august blev orienteret om at Udlændingestyrelsen, bag om ryggen på Byrådet, agtede at åbne et asylcenter på Sønderborg Kaserne, hed det sig, at man skulle forvente i omegnen af 200-300 syriske flygtninge. Nu kan vi imidlertid læse, at det tal længe er passeret og at der nu er indkvarteret 650 flygtninge på kasernen!

Stefan Lydal vil have en række svar fra Borgmesteren.

Stefan Lydal vil have en række svar fra Borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker samtidig med, at man nu har offentliggjort planer om at udvide omfanget yderligere, så det i fremtiden også vil indbefatte hele boligblokke på Nordals. Med de 50 lejemål, som man i første omgang har ytret ønske om at udvide med, kan kapaciteten hurtigt øges med 200 mand ekstra.

Pr. 31. juli 2014 var der ankommet 2.189 syriske flygtninge til Danmark, siden nytår, og af dem har man altså nu placeret godt 30 procent i Sønderborg, til trods for at man også har åbnet flygtningecentre i en stor del af de øvrige Syd- og Sønderjyske kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Dansk Folkeparti forlanger vi, at borgmesteren nu kommer på banen og får et klart svar fra Udlændingestyrelsen på, hvor mange de mener vores kommune skal rumme, før de er tilfredse.

Hvornår er nok nok for Udlændingestyrelsen?

Er 1.000 det nye antal, vi skal forvente, for vi er jo godt på vej deropad, og hvor stort bliver omfanget af deres nye aktiviteter på Nordals?

Det skylder Borgmester Erik Lauritzen som minimum alle bekymrede borgere et klart svar på.

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...