Flygtninge er glade for integrationsforløb

13. maj 2013 Uncategorized

Flere end 60 kvoteflygtninge, fordelt på seks hold, har de seneste tre år deltaget i forløbet ”En sund integration”, som i samarbejde med Jobcenteret udbydes i Sundhedscentret. Det er et otte ugers forløb, hvor teoretisk viden om det danske samfund veksler med bl.a.

Artiklen fortsætter under annoncen

køkkenarbejde, cykelture og besøg på bondegård, bibliotek og naturskole.

 

Deltagerne har nu evalueret forløbet, og de er kort fortalt meget begejstrede. Der er mere end 90 procents tilfredshed med forløbet som helhed, med undervisernes formidling, med følelsen af at være godt tilpas i gruppen, med undervisningen i såvel madlavning som køkkenhygiejne samt i sundhedsformidling, færdselslære og motion.

 

– Et stort flertal af deltagerne tilkendegiver, at forløbet har gjort dem mere klar til at komme ud på en arbejdsplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

De føler sig også bedre i stand til at foretage indkøb, smøre madpakker til deres børn og til at lave mad med de råvarer, de kan købe i Danmark. Værdien af sund kost og motion ved de mere om nu, og de ved, at ansvaret for forebyggelse og sundhed ligger hos dem selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har også været positivt at opleve, at især kvinderne har et stort ønske om at hjælpe andre og involvere sig i frivilligt socialt arbejde, fortæller Trine Plougmann, leder af forebyggelsesteamet i Sundhedscentret.

 

Over halvdelen af deltagerne fortæller, at de er blevet bedre til at forstå og tale dansk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Integrationsteamet, som har fulgt kursisterne, oplever at også kursister, som er beskrevet som analfabeter, forbedrer sig klart i forhold til at klare sig på dansk. ”Det er blevet nemmere at snakke med naboerne og damen i supermarkedet” – udtrykker en kursist det i sin evaluering.

 

– Evalueringen viser i den grad, at det er lykkedes at imødekomme et behov, og at formen med både teoretisk viden og praktisk samarbejde fungerer godt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er integration i praksis og en god anledning til at tilegne sig sproget, når man køber ind, laver mad og motionerer sammen. Det er positivt, at kursisterne efterspørger et kursusbevis og muligheden for opfølgning, og derfor glæder jeg mig over, at vi i sundhedsudvalget er enige om at videreføre indsatsen som en del af handleplanen for kronikerområdet, siger Jesper Rosanes, formand for Sundhedsudvalget.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...