Flygtninge: Forståelse mellem regeringen og KL

8. januar 2015 Uncategorized

Aftalen – eller “forståelsen”, som parterne selv kalder det – mellem KL og regeringen om håndtering af den senere tids voksende flygtningestrøm er både vigtig og nødvendig.

Lyder det fra KL-formand Martin Damm torsdag.

KL-formand Martin Damm

KL-formand Martin Damm

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er et vigtigt og nødvendigt skridt, der er taget i dag. Særligt vigtigt er det, at der nu er fundet løsninger på boligområdet, som giver kommunerne flere handlemuligheder i forhold til den vigtige opgave med at skaffe boliger, siger han til Ritzau.

I aftalen imellem KL og regeringen er der især fokus på at finde løsninger på kommunernes udfordringer med at finde eller skaffe boliger til de mange flygtninge, som kommer til landet.

“Boliger er dog ikke svaret på alle udfordringerne. Vi skal også have flygtningene videre ud i samfundet”, siger KL’s formand.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor er det godt, at regeringen og KL er enige om, at det er centralt, at nytilkomne flygtninge og familiesammenførte hurtigere får vurderet medbragte kvalifikationer”.

Martin Damm er også meget tilfreds med, at aftalen lægger op til, at kommunerne samlet set modtager en ekstrafinansiering på i alt 325 millioner kroner, der er målrettet de kommuner, som har særlige problemer med at huse flygtninge.

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...