folkBALTICA beder om 37.000 ekstra årlige kroner

12. august 2020 Politik

Musikfestivalen folkBALTICA har til formål at fremme åbenheden og kendskabet til både nordiske og baltiske naboer i Østersøområdets kulturer. folkBALTICA støttes årligt af Sønderborg Kommune med 240.000 kr.

De 150.000 kroner af tilskuddet går direkte til foreningen bag folkBALTICA, mens de resterende 90.000 kroner er øremærket til gennemførelse af tre koncerter i Sønderborg Kommune.

Foreningen bag folkBALTICA søger om forhøjelse af den del af det kommunale tilskud, som går direkte til foreningen folkBALTICA på yderlige 37000 kroner og nu er det op til politikerne i Kulturudvalget, om ekstraudgiften skal dækkes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som følge af Corona-krisen blev folkBALTICA-festivalen i 2020 aflyst. folkBALTICA  har efterfølgende oplyst, at alle offentlige tilskud til festivalen er blevet fastholdt, hvorved festivalen kan fortsætte.

Foreningen folkBALTICA oplyser samtidig, at en fortsat udvikling af festivalen i form af en tematisk og geografisk udvidelse ud over Østersøregionen samt stigende krav og omkostninger såsom billetsalgsgebyrer, rejseudgifter, catering, indkvartering, teknik og salslejer er med til at skærpe behovet for et større tilskud.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...