folkBALTICA beder om 37.000 ekstra årlige kroner

12. august 2020 Politik

Musikfestivalen folkBALTICA har til formål at fremme åbenheden og kendskabet til både nordiske og baltiske naboer i Østersøområdets kulturer. folkBALTICA støttes årligt af Sønderborg Kommune med 240.000 kr.

De 150.000 kroner af tilskuddet går direkte til foreningen bag folkBALTICA, mens de resterende 90.000 kroner er øremærket til gennemførelse af tre koncerter i Sønderborg Kommune.

Foreningen bag folkBALTICA søger om forhøjelse af den del af det kommunale tilskud, som går direkte til foreningen folkBALTICA på yderlige 37000 kroner og nu er det op til politikerne i Kulturudvalget, om ekstraudgiften skal dækkes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som følge af Corona-krisen blev folkBALTICA-festivalen i 2020 aflyst. folkBALTICA  har efterfølgende oplyst, at alle offentlige tilskud til festivalen er blevet fastholdt, hvorved festivalen kan fortsætte.

Foreningen folkBALTICA oplyser samtidig, at en fortsat udvikling af festivalen i form af en tematisk og geografisk udvidelse ud over Østersøregionen samt stigende krav og omkostninger såsom billetsalgsgebyrer, rejseudgifter, catering, indkvartering, teknik og salslejer er med til at skærpe behovet for et større tilskud.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Uddannelse, Sydals

Nu skal børn finde ud af om kål smager godt

25. oktober 2021 Uddannelse

135 skoleklasser i Sønderborg Kommune deltager, når GoCook Smagekassen lander på 4 ud af 5 grund- og specialskoler i landets største madaktivitet på skolerne. Her skal børnene udforske kålens verden bevæbnet med pander og kokkekniv. Det store spørgsmål er: Smager kål godt? ”Spidskål og grønkål er blevet populær hos mange voksne, men kål har lidt […]

Læs mere...