Forebyg indbrud: Tilmeld dig digital nabohjælp

26. juni 2013 Frivillige

Danmark topper listen over indbrud i EU. Men man kan selv gøre meget for at undgå de langfingrede gæster i ferien. Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden har gjort nabohjælpen digital.

I 2012 blev 43.266 indbrud i danske boliger anmeldt. Det er en stigning på 48 procent siden 2005, hvor antallet af anmeldelser lå på 29.275, oplyser Det Kriminalpræventive Råd i en pressemeddelelse.

Men det kan der gøres noget ved. Og her er nabohjælp et af de bedste våben i kampen mod at komme hjem til en gennemrodet bolig efter ferien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det mener Det Kriminalpræventive Råd, som derfor i samarbejde med TrygFonden har lavet en digital version af den efterhånden velkendte nabohjælp.

Smid dit affald hos naboen

Lone Harslev er leder af projekt Nabohjælp hos Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden. Hun mener, at det er altafgørende, at huset ser beboet ud.

– At nabohjælpe handler blandt andet om at smide sit affald i naboens skraldespand, sætte sin cykel eller bil i naboens indkørsel og gå en tur rundt om huset. Der er tale om små tiltag, der kan gøre en stor forskel for naboen, forklarer hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er nabohjælpen systematiseret digitalt, vil ejeren af det forladte hjem under sin ferie modtage sms-beskeder fra systemet om, at alt står vel til.

Tilmeld dig gratis

Alle kan tilmelde sig den digitaliserede nabohjælp på nabohjælp.dk. Her indtaster man sin feriekalender og inviterer sine naboer.

Naboerne vil så modtage en reminder per sms om, hvornår du er på ferie, så de kan holde øje med dit hjem.

Tilmeldingen er gratis og kan ske her:

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

Henrik Clausen blev konge

26. juni 2022 Sport

Der var Henrik Clausen fra Svenstrup, der blev konge ved Ulkebøl-Hørup Ringridning i dag, søndag. Kronprins blev Harry Clausen fra Guderup og prinsesse er Lisa Hansen fra Broager. Du kan SE BILLEDER HER.

Læs mere...