Overlæge Leif Olstrup giver den 23. februar kl. 19.30 en oversigt over psykiatriens historie fra antikkens tid og til nutiden med særlig vægt på Europa.
Sindssygdom har eksisteret til alle tider og i alle kulturer. Men der har været mange forskellige indfaldsvinkler til håndteringen af de sindslidende, skriver Sønderborgkredsen af Historisk Samfund for Sønderjylland i en pressemeddelelse.
De har spændt fra human forståelse og skærmning til brutal afstraffelse.
Psykiatrien er ikke et så “håndfast” lægeligt speciale som f.eks. kirurgien, og derfor har psykiatrien i særlig høj grad været præget af tidsånden.
Den variation med tidsånden har også præget psykiatrien de seneste årtier, og den fortsætter den dag i dag. En del af det, som er god latin i dag, vil være forældet om 20 år.
Leif Olstrup har været speciallæge i psykiatri siden 1988 og har gennem 23 år været overlæge ved psykiatrisk afdeling på Haderslev Sygehus.
Han er nu fratrådt sin sygehusansættelse, men er fortsat aktiv med konsulentarbejde i Ankestyrelsen og Kriminalforsorgen, har tilknytning til et privathospital og foretager speciallægeundersøgelser for kommuner og forsikringsselskaber.
Leif Olstrups foredrag finder sted i Menighedshuset i Sønderborg og det er – som nævnt – 23. februar kl. 19.30.