Foreningssporten giver smagsprøver SFO’erne

16. maj 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune er for tiden i gang med et projekt, hvor der dyrkes foreningssport i SFO-tiden. I en tid hvor der snakkes om, at børn skal til at gå i heldagsskole, og derved ikke får samme mulighed for at dyrke sport i foreningerne, har Sønderborg Kommune startet et projekt, hvor idrætsforeningerne kommer i SFO’erne for at lade børnene prøve forskellige sportsgrene med uddannede trænere og fagkyndige personer.

Det første samarbejde er med Sønderborg Floorball Club – The Vikings, som siden den 1. maj været rundt på SFO’erne i Hørup, Ulkebøl, Humlehøj og Dybbøl for at spille floorball med børn fra 2. og 3. klasse. Fra floorballklubben er det Kasper Christensen der underviser. Kasper er også ansat som fritidskonsulent i Fritidsafdelingen i Sønderborg Kommune. SFO’erne har taget rigtig godt imod projektet, og hver gang møder der mellem 12 og 18 børn op.

Artiklen fortsætter under annoncen

For ikke at belaste SFO’erne, er der fra kommunens og floorballklubbens side sørget for, at der er booket tid i en nærliggende hal eller gymnastiksal, og at der medbringes korrekt udstyr som mål, stave og bolde. Pædagogerne i SFO’erne har hjulpet med at få børnene til det sted, der spilles, på det aftalte tidspunkt. Tilbuddet er gratis for børnene.

Formålet med projektet er at få børnene i bevægelse via introduktionen til forskellige sportsgrene. Alle kender håndbold, fodbold og badminton. Men med dette projekt har de mindre foreninger og mindre kendte sportsgrene mulighed for at komme ud og vise sig frem. Som noget helt nyt kommer foreningen og kommunen ud til børnene i SFO’en i SFO-tiden i stedet for at børnene kommer ud til foreningerne på deres adresse. Børnenes forældre skal derfor ikke bekymre sig om transport.

Artiklen fortsætter under annoncen

Initiativet er med til at inddrage børnene i foreningsidræt, og dermed får de mulighed for at få nye venner på deres egen alder. Projektet er i første omgang sat til at vare til uge 23. Herefter evalueres projektet, herunder om et lignende projekt med en anden sportsgren skal tilbydes i SFO’erne efter sommerferien.

26. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

Hørup Genbrug hjalp SIND med penge til et foredrag

26. maj 2024 Frivillige

Hørup Genbrug overrakte lørdag en donation på 6.250 kroner til Lone Petersen Lock fra SIND. ”Vi skal bruge pengene til et foredrag med Carolyne Kaddu Rasmussen og nu er det nødvendige besløb i hus”, siger Lone Petersen Lock til SønderborgNYT. ”Jeg søgte også – og fik – et tilskud fra Sønderborg Kommune og jeg regner […]

Læs mere...