Fra nytår kan Sønderborg stå med en gabende tom kaserne

9. november 2016 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

“Det er altså ikke i orden, hvis Christiansborg-politikerne bruger masser af penge på at bygge en splinterny politiskole, når kasernen i Sønderborg ligger klar til brug”, siger viceborgmester Aase Nyegaard. Det håber hun de tre folketingspolitikere, Ellen Trane Nørby, Benny Engelbrecht og Jan Rytkjær Callesen vil gøre deres kollegaer opmærksom på.

Aase Nyegaard mener ikke, at regeringen sådan kan lukke en stor arbejdsplads og så bare efterlade tomme bygninger.

“Fælleslisten har ikke selv tætte forbindelser til Christiansborg, så det er nu, Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne skal gøre brug af, at de har det”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis skolen smutter udenbys

Hvis ikke den vestlige politiskole kommer til Sønderborg, så står Sønderborg Kommune med en tom kaserne, som kommunen har købt af staten til en rigtig god pris.

Hvis det viser sig, der ikke rigtigt er noget at bruge bygningerne til, så er det ikke et godt køb, selvom prisen var lav.

“Hvis det i sidste ende viser sig, at politiskolen ikke skal bruge kasernen, så vil jeg indkalde partierne til en snak om, hvad vi så skal bruge den til”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spørg borgerne

Umiddelbart er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad den kan bruges til. Men et enkelt formål er på forhånd udelukket.

“Byrådet har lovet borgerne, at den skal tømmes for asylansøgere inden nytår”, siger Aase Nyegaard.

Aase Nyegaard og Fælleslisten sidder ikke lige med tre gode ideer, der kan huses i kasernen.

“Vi politikere skal ikke tro, at vi altid selv har de bedste ideer, så jeg synes, at Byrådet skal spørge borgerne”, siger hun.

“Vi snakker jo meget om medborgerskab og her er der en god sag at lægge ud til borgerne”.

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...