Frelsens Hær beder sønderborgenserne om hjælp for at hjælpe

6. december 2018 Sønderborg

Frelsens Hær har i årtier uddelt julehjælp til trængende familier. I forhold til de manges behov dækker julehjælpen imidlertid ikke en gang “toppen af isbjerget”, men kun “spidsen af toppen af isbjerget” og kun i meget begrænset tid – dog nok den allervigtigste tid på året.

Frelsens Hær i Sønderborg uddeler julehjælp i Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev Kommune. Hjælpen består af en kasse med mad nok til et komplet traditionelt dansk julemåltid, så dette er sikret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover plejer der også at følge nogle sponsorgaver med fra nogle gavmilde virksomheder.

Vi i Frelsens Hær oplever, at den kortvarige julehjælp virker som en “løftestang og tillid”, som kan lukke op for menneskers hjerter, hvor der måske ikke fandtes mere håb. Vi ønsker at give mennesker nyt håb og mod på livet og at hjælpe dem ind i et fællesskab og netværk, som holder hele året og gerne resten af livet, og som styrker hele familien.

Det skriver Frelsens Hær i en pressemeddelelse.

Det ligger dybt i os danskere at hjælpe hinanden, hvis vi OPDAGER at et andet menneske er i nød. Men det kan være svært selv at bede om hjælp. Selvtilliden kan hurtigt lide et knæk, hvis man f.x. har mistet sit job pga. omstruktureringer, besparelser eller sygdom, eller bliver tvunget i knæ økonomisk pga. et uheldigt hussalg. Vi må sige af erfaring, at dette kan ramme alle uanset baggrund og økonomi i øvrigt.

Der er stadigt flere og flere familier, som kan betegnes som fattige i vores samfund, bl.a. pga. 225-timers-reglen og kontanthjælpsloftet og et stadigt mere konkurrencepræget jobmarked, hvor man ikke længere er så godt sikret ifm. sygdom og nedslidning.

Vi i Frelsens Hær vil gerne være de udsattes og svages stemme. Vi vil også gerne være et fristed for dem, der er flygtet fra krig, så de kan få netværk og styrke deres danskkundskaber og deres forankring i vores danske samfund og kultur. Vi er meget taknemmelige for ethvert bidrag, ikke bare til julehjælpen, men også så vi kan hjælpe til selvhjælp hele året igennem, og der er allerede mange, både private og virksomheder, der har bidraget.

I år har vi dog modtaget væsentligt færre midler fra regeringens julepulje, end vi plejer, så behovet er ekstra stort.

Hvis man ønsker at støtte Frelsens Hær i Sønderborg, kan det gøres via:

Bankkonto: Reg.nr.: 4183. Kontonr.: 4183 10 4489 eller MobilePay: 82344

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk