Frelsens Hær søger mentorer til udsatte

8. august 2014 Frivillige

Hvis du er en af de mange, der har styr på egen tilværelse og har lyst til at hjælpe såkaldt socialt udsatte familier, så kan du kontakte Allan Kühne Nielsen på telefon 4013 8629 og søge om at komme med i det frivillige mentorkorps. Artiklen fortsætter under annoncen

png” alt=”untitled (13)” width=”255″ height=”198″ />

– Vi hjælper familier op til jul og vi ser, at det er de samme familier, der søger julehjælp år efter år, siger Allan Kühne Nielsen til Sønderborg Nyt.

– Altså er der noget, der tyder på, at deres liv på en eller anden måde er låst fast, siger han. Og det er så her, at mentorkorpset skal på banen, så der kan gøres nogle forsøg på at skabe forandring.

– Måske kan vi guide nogle til job eller uddannelse, siger han.

Der stilles ingen krav om en bestemt uddannelse for at blive en del af korpset.images (5)

– Og selvom vi er Frelsens Hær, så stiller vi heller ikke betingelser omkring tro, siger Allan Kühne Nielsen, der selv er socialrådgiver og ansat i Frelsens Hør.

– Vi søger nogle mennesker, der kan kunsten at lytte og som kan rumme de fortællinger, der kommer fra udsatte mennesker.

Tanken er på ingen måde, at en mentor skal komme med svarene på de spørgsmål, der stilles af familierne. Det handler mest af alt om at give sig tid og lytte, være nærværende og hjælpsom.

– En mentor siger heller ikke nej til at hjælpe med at ordne haven eller måske give en hånd med på andre måder.

Vil du være mentor, så skal du kunne bruge to-tre timer om ugen sammen med “din” familie.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk